16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İranlıdan sonra sıra Çinlide

İran'ın Samand'ı geldi. Sıra Çin'de. Chery'nin geliş tarihi açıklandı.

İran otomobilleri bayram sonrası Türkiye'de. Sıra Çin araçlarında. Onlar da Aralık ayında gelecek.. İlk etapta 3 bin adet sipariş veren Mermerler Otomotiv, yüksek talep sebebiyle rakamı artırmaya hazırlanıyor.

Chery'nin ilk bayisi olan Yıldızlı Otomotiv, Antalya'da 7 milyon dolar harcadığı showroomunu önümüzdeki aylarda açmaya hazırlanıyor. Zaman'dan Şaban Gündüz imzalı habere göre araç için 500 kişi sıraya girdi.

Chery'de sıradışı özellikler

Chery'nin Alia, Kimo, Tiggo, S16, Queen ve Boss modelleriyle Türkiye piyasasında iyi bir yere gelmeyi hedefleyen firmanın, yedek parça ve servis teşkilatı kurma çalışmaları da tamamlanmak üzere. Çin otomobili, emsallerinden yüzde 30 daha ucuz olacak.

Fiyat 15 bin YTL civarında

15 bin YTL civarındaki fiyatıyla piyasanın en ucuzu olacak. Ucuz fiyatına rağmen koltukların arkasında DVD ekranları ve dijital yön takip sistemi gibi donanımlara da sahip olan Chery'ler, en az 2 yıl garanti kapsamında satılacak. Türkiye'deki showroomlarda çalışacak personel Çin'de eğitilecek. Çinli teknisyenler de Türkiye'de satış ve satış sonrası teknik eğitimler verecek.

'Çok ucuzluk bekleyen hayal kırıklığına uğrar'

Çin otomobillerine karşı önyargıları Chery ile yıkacaklarını dile getiren Mermer'in verdiği bilgilere göre, Chery dünyanın en büyük otomobil fabrikalarından biri. 1 milyon üretim kapasitesine sahip. Ayrıca 1 milyon adet motor imal ediyor. İtalya ve Amerika'daki otomobil markalarına motor üretiyor. İtalyan Fiat ile 100 bin adetlik motor anlaşması imzalamış.

ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 13:36:01
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 13:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet karasu IP: 88.236.125.xxx Tarih : 6.10.2007 21:27:59

inanıyorumki otomobil piyasası çin otoları gelince çok kızışacak,acaba devlet bunlardan ne kadar vergi alacak,devletimiz az vergi alsada millet oto sahibi olsa..