30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İşçilerden maaş protestosu

Yapımı devam eden Karabük Polis Meslek Yüksek Okulu'nun müteahhidi işçilerin parasını ödemeyince işçiler validen yardım istedi.


2006 yılında yapımına başlanan Karabük Polis Meslek Yüksek Okulu'nda işi hızlandıramayan müteahhitten para alamayan işçiler, 2.5 saat yol yürüyerek Karabük Valiliği'ne ulaştı. Yaklaşık 1 saat sonra gelen Vali Can Direkçi ile görüşen işçiler, "Siz inşaat alanına geldiğinizde bu insan size namus sözü vermişti. Ancak şimdi bizim paralarımızı ödemeden kaçıp gitti. Biz kaç gündür yiyecek ekmek bile bulmadık. Son çare olarak sizin yanınıza geldik. Şu an yiyecek yemeğimiz dahi yok ve perişan haldeyiz. Güvenecek ve sığınacak tek yerimiz sizsiniz" dedi.


Vali Direkçi ise, "Biz Polis Meslek Yüksek Okulu ile ilgili olarak hukuki işlem başlatarak orayı tavsiye edeceğiz. Çünkü o arkadaşların bu işi bitiremeyeceklerini anladık. Sizin müteahhitle karşılıklı özel bir anlaşması var. Sizin ödemenizi ancak müteahhit yapar. Ancak bizim elimizde bir mahkeme kararı olursa onun hak edişinden bizler ne gerekirse yaparız. Ben hem devletin hem de sizlerin Valisiyim. Mağdur olmamanız için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.
Görüşmenin ardından işçiler valilikten ayrıldı.

...
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 02:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?