16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İspanyol kadınların Türk erkek tutkusu!

İspanya'nın yüksek tirajlı ABC gazetesinin cumartesi günleri ek olarak verdiği ''Mujey Hoy'' dergisi, İspanyol kadınların Türk erkeklerine olan tutkusunu geniş bir şekilde ele aldı. 

Evli İspanyol bir kadının turist olarak gittiği İstanbul'da rehber bir Türke aşık olarak hayatını değiştirmesini konu alan İspanyol yönetmen Vicente Aranda'nın ''La Pasion Turca'' (Türk tutkusu) adlı 1994 yapımı filmi halen İspanyolların gözündeki Türk erkeği imajını oluşturuyor.
''Mujer hoy'' dergisi, ''Türk Tutkuları'' başlığı altında verdiği röportaj haberde, 50'den fazla İspanyol kadının hayatını Türk erkeklerle paylaştığını ve Türkiye'de yaşadığını belirtti. 

Haberde, İspanyol kadınların her birinin farklı bir aşk hikayesi olduğu, ancak çoğunun orta sınıftan Türk erkekleriyle evlenip veya beraber yaşayıp, İstanbul'a yerleşmeyi tercih ettiği kaydedildi. 

İspanyol kadınların bazıları ''eşlerinden, Türk toplumunun yabancı kadına bakış açısından veya yabancıları korumaya yönelik yasal eksikliklerden'' dolayı ufak sorunlar yaşadıklarını söyleseler de genel olarak Türkiye'de ''dini veya sosyal ciddi hiçbir baskı görmeden yaşadıklarını'' ifade ettiler. 

1994'den beri İstanbul'da yaşayan ve birlikte yaşadığı bir Türkten çocuğu olan Ana Gomez, ''Asla benden Müslüman olmamı istemediler. Ailesi asla evlenmemiz için baskı yapmadı'' dedi. 

1989 yılından beri İstanbul'da olan evli 2 çocuk annesi Cristina Monterrey de şunları söyledi: 

''Eşimin ailesi başlarda yabancı ve başka bir dinden olduğum için benden memnun değillerdi, ama kocam beni hep savundu. Benim her zaman öncelikli olduğumu çok açık hissettirdi. Türkiye'de yaşadığımız için çocuklarımızın Müslüman olmalarına karar verdik.'' ''Mujer hoy'' dergisi de Türkiye'de kadın ve erkek arasında eşitliğin sağlanması için halen yapılması gereken çok şey olduğunu savunarak, ''Nüfusunun yüzde 98'i Müslüman olan, yüzde 6 ekonomik büyüme kaydeden, yavaş yavaş modernleşen Türkiye'de kadın erkek eşitliği, ifade özgürlüğü yolunda da adımlar atılırken, buna rağmen kadınların sadece yüzde 25.3'ü iş hayatında yer alıyor'' ifadelerini kullandı.
Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 17:19:39
Güncelleme :17 Mart 2007 Cumartesi 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?