19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İspanyollar çekiçle iç çekiyor

İspanya’da bir hurda çöplüğünün kapıları, modern hayatın stresinden kurtulmak isteyenler için açıldı. 40 euro veren, eline aldığı çekiçle dertlerini kırıp döküyor...

Hurdacıda çekiçle vurup kırabileceğiniz eşyalar sınırsız; arabalar, bilgisayarlar, cep telefonları, veya patronunuzun fotoğrafının bulunduğu bir çerçeve.

'Çok sıkıldım, doğru hurdacıya...'

Reuters ajansının aktardığına göre başkent Madrid’in 160 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Lubia’daki hurda çöplüğü ’yıkım terapisi’ olarak tanıtılıyor.

Bir müşteri duygularını, ’daha şimdi bir arabayı parçaladım, çok mutluyum’ diye ifade etti.

Hurdacıyı terapi merkezine çevirenler, müşterilere çekiç, kask, kıyafetlerini koruyacak tulumlar ve heavy metal müzik dinleyebilecekleri kulaklıklar sağlıyor.

Önünüzde duran herşeyi vurup kırmak için iki saatlik bir süreye sahipsiniz; ancak şimdiye kadar yarım saatten fazla kalan olmamış.

’İntikam’

Hurdacı-terapist Jorge Arribas, ’müşteriler ilk geldiğinde biraz utangaç ve tutuk oluyor, ama bizim desteğimizle çekiçlerini vargüçleriyle sallamaları fazla vakit almıyor’ diye konuştu.

’İçlerinden geldiğince etrafa saldırdıktan sonra çok daha mutlu ve rahat biçimde ayrılıyorlar’.

Jorge Arribas, bazılarının otomobil hurdalarına vurmadan önce yanlarında getirdikleri patronlarının fotoğrafını otomobilin üzerine yapıştırdığını söylüyor.

Reuters’in sorularını yanıtlayan bir müşteri, bir arabada kendisini sinir eden en çok ne varsa çekicini o parçalar üzerine savurduğunu anlattı.

’Muhteşem bir intikam duygusu, trafik stresini üzerimden tamamen attım’.

Son olarak İngilltere’nin Surrey Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, cep telefonu ve bilgisayar gibi giderek gelişen teknolojilerin insanlarda stres oranlarını kayda değer biçimde artırabileceğine işaret etmişti.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 17:28:09
Güncelleme :23 Kasım 2004 Salı 17:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?