19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İsrail tecavüzcünün peşinde

İsrail'de yüzlerce polis, Tel Aviv'deki duruşmaya getirilirken kaçan, tecavüzden 35 yıl hapis cezası alan mahkumu arıyor.

Polis, elleri kelepçeli halde mahkeme binasının bahçesinde duvara tırmanarak kaçan Beni Sela'nın yakalanması için halktan da yardım istedi. Beni Sela'nın polislerle birlikte bulunduğu mahkeme bahçesinden nasıl kaçtığı tam olarak anlaşılamazken, olayı soruşturmak üzere bir araştırma komitesi oluşturuldu.

Elleri kelepçeli olan Sela'nın, mahkemeye getirilirken, neden ayaklarının da kelepçelenmediği soruşturuluyor.
Sela'nın kaçtığı sırada üzerinde bulunan kahverengi cezaevi pantolonu, mahkeme yakınındaki parkta bulundu. Bir kadının mahkumu üzerini değiştirirken görüp polise telefon ettiği, ancak parka gelen polislerin sadece pantolonu bulduğu belirtildi.

Polis, zincir oluşturarak, park ve bahçeleri tarıyor; bölge yakınındaki mağazalardaki güvenlik kameralarının görüntülerinden mahkumu araştırıyor. Beni Sela, İsrail'de cinsel suçlamalardan bugüne kadar verilen en yüksek cezaya çarptırılmış ve 2000 yılında 35 yıl hapse mahkum edilmişti.

Sela, aralarında çocukların da bulunduğu 14 kişiye cinsel taciz ve tecavüzden suçlu bulunmuştu.Cezaevinden, yakınları aracılığıyla cinsel tacizde bulunduğu çocuk ve kadınlara mektuplar yollayarak özür dileyen Sela'ya, bu mektuplar kurbanların psikolojik durumunu bozduğu için ilave cezalar da verilmişti. Cezaevinde çantasını çaldıkları gerekçesiyle daha önce 3 polis hakkında şikayetçi olan Sela, çeşitli nedenlerle sık sık mahkemeye çıkıyordu. 

Tel Aviv Bölge Polisi Emniyet Müdürü David Tzur ise "önlem olarak, Sela'nın kurbanlarının bir bölümüne olayla ilgili bilgi verildiğini" söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 16:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?