19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İstanbul Valiliği'nden havai fişeğe sınırlama

İstanbul’da gürültü kirliliğine yönelik şikayetlerin artması valiliği harekete geçirdi. Eğlence aracı olarak kullanılan patlayıcı maddeler ve havai fişeklerin kullanımına büyük ölçüde sınırlama getirildi.

İstanbul Valiliği saat patlayıcı maddeler ve havai fişeklere sınırlama getirdi. Bu maddelerin saat 23.00’ten sonra kullanımı yasaklanırken, yasaklara uymayanlara 100 YTL idari para cezası verilecek.

Havai fişek ve benzeri patlayıcı maddelerin istanbul eğlencelerinde kullanımının gün geçtikçe artması üzerine Valilik bazı önlemler aldı. Valilik tarafından yayınlanan tebliğe göre; havai fişeklerin özel günler ve kutlamalarda saat 23.00’ten sonra kullanılması yasaklandı.

Ayrıca, eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin yol açtığı yaralanma ve ölüm olaylarında artış olduğu gerekçesiyle, bu maddelerin temin olanakları da sınırlandırılacak. Artık “bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerinde şenlik ve işaret fişekleri satılamayacak.

Bu maddeleri 18 yaşından küçükler satın alamayacak. Havai fişek gösterilerinin deniz araçlarından yapılabilmesi için de ilçe kaymakamlığından izin alınacak. Ayrıca, patlayıcı maddeler yeterlilik belgesi bulunmayan şahıslarca kullanılamayacak. Bu yasaklara uymayanlar 100 YTL idari para cezasına çarptırılacak.
NTV
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 14:58:04
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 15:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?