19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İstanbul'da KAR ALARMI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2007 kış çalışmalarında 7 bin 789 personel ve bin 316 araç ile görev yapacak.

İstanbul'u 9 ayrı bölgeye ayıran belediye, yolda kalan vatandaşlara mobil büfeler aracılığıyla sıcak yemek ve kumanya dağıtacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre İstanbul'un Salı sabahı ve Çarşamba öğleden sonra kar yağışının etkisi altına gireceği ifade edildi. Kar yağışının Anadolu Yakası'nda ve kuzey kesimlerde etkili olmasının beklendiği belirtilen açıklamada, geçen hafta İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Genel Sekreter Mesup Pektaş Başkanlığı'nda "Kış" zirvesi yapıldığı açıklandı. AKOM'da yapılan toplantıya, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İDO, İETT, Ulaşım Daire Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Yardım Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı, Alt Yapı Müdürlüğü, Atık Yönetim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Beyaz Masa ve Sosyal İdari İşler Müdürlüğü Lojistik Destek Merkezi yetkililerinin katıldığı ifade edildi.

Buna göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM Başkanlığı'nda Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, Atık Yönetimi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 24 saat aralıksız karla mücadele çalışması yürütecek. Ana arterler, E-5, meydanlar, okul, cami, büyük alış veriş merkezlerinin önleri, otobüs durakları, metro, tren, vapur iskeleleri önleri, alt ve üst geçitlerde ekipler bulundurulacak, kar kürüme ve temizleme çalışmaları yapılacak. Kazalar ve trafikte kalan araçları çekmek için 69 noktada vinçler ve çekiciler konuşlandırılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri, 2 bin 521 ana arter ve cadde de, 4 bin 613 km yolda karla mücadele çalışması yapacak.

- İSTANBUL 9 AYRI BÖLGEYE AYRILDI -

İstanbul'un elverişsiz hava koşulları ile mücadelede 9 ayrı bölgeye ayrıldığının belirtildiği açıklamada, müdaha noktalarının belirlendiği ve acil geçişler için orta refrüjlerin kesildiği belirtildi. Açıklamada, " Çalışma programı hava koşullarının şiddetine göre vardiya usulü ayarlandı. Şiddetli kar yağışında 24 saat aralıksız karla mücadele çalışması sürdürülecek. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi durumunda, donma riski altında olduğu tespit edilen evsiz, kimsesiz vatandaşlarımız geçici Barınma Merkezlerimizde misafir edilecekler. Bulundukları yerden tam donanımlı ambulanslarla alınan vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirilecek. İlerlemiş derecede donma tehlikesiyle karşı karşıya olanlar hastanelere, donma riski altında olanlarsa geçici barınma merkezlerimize gönderilecek. Kişisel bakımları yapılarak kıyafetleri değiştirecek. " denildi.

YOLDA KALAN VATANDAŞLARA SICAK YEMEK VE KUMANYA DAĞITILACAK

AKOM ile koordineli olakak yapılacak olan 2007 yılı kış çalışmalarında görev yapacak tüm görevlilere sıcak çay, çorba, kumanya dağıtımı yapılacak. Kar yağışı nedeniyle yolda kalacak vatandaşın zor durumda kalmaması için de belediye, mobil büfeler oluşturarak hizmet verecek. Lojistik Destek Merkezi'nde hazır halde bekeletilecek olan "Mobil Büfe"ler vatandaşların yolda mahsur kalması durumunda yola çıkarak vatandaşların gıda ihtiyacını karşılayacak. Çalışmalar için, 10 yemek dağıtım aracı, 6 adet büfe aracı, 2 otomobil ve 4 adet kamyonet hazırlandı. 2007 yılındaki kış ile mücadele çerçevesinde Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü olarak 90 aşçı,15 garson, 40 Şoför ve 5 idareci olmak üzere toplam 150 personelle 24 saat esasına dayalı çalışma planlaması yapıldı. Kışla mücadele çalışmaları yapacak. Hava koşulların tahminlerden daha sert geçmesi halinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şirketleri, Belediyeye iş yapan müteahhit firmaların personeli ve araçları da devreye sokulacak.

"KÖYLÜLER KENDİ YOLLARINI AÇACAK" -

İstanbul Büyükşehir Belediye sınırlarının il sınırlarına genişlemesi nedeniyle köy yollarının da sorumluluk alanına girdiği belirtilen açıklamada, bu yıl ilk defa köylüler kendi yollarını açacakları kaydedildi. Açıklamada, "Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla hareket geçen ekipler, köylerde vatandaşlarla görüşerek kışla mücadele için traktörlerini kullanmalarını istedi. Köylerde bulunan 4x4 traktörlere kürüme aparatları takılarak köy yollarında karla mücadele çalışması yapılacak. 50 köylü ile yapılan anlaşma gereği, tüm masraflar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sağlanacak. Köylerde yol açma çalışmaları muhtarlar tarafından koordine edilecek.


aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 18:49:47
Güncelleme :25 Aralık 2006 Pazartesi 19:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?