22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İstanbul'da kar bekleniyor

Marmara Bölgesi'nin yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların kar şeklinde görüleceği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin yarın Balkanlar'dan gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

''Yağışlar kar şeklinde görülecek'' denilen açıklamada, yağışlı havanın yarın Marmara Bölgesi'nin güney ve batısında ''İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Yalova ve Balıkesir'de'', pazartesi günü ise bölgenin güney ve doğusunda ''İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da'' aralıklarla devam edeceği ifade edildi.

Açıklamada, 6 Şubat salı günü öğleden sonra yağışlı havanın bölgeyi terk etmesinin beklendiği belirtilerek, ''Halen mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları, salı gününden itibaren rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte hissedilir derecede artacak'' denildi.

Hava sıcaklığının yarın ve pazartesi günü en düşük 1 en yüksek 4, 6 Şubat salı günü ise en düşük 2 en yüksek 8 derece olacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, ayrıca, yarın ve pazartesi günü beklenen aralıklı kar yağışı ile gece ve sabah saatlerinde görülebilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.





Kış etkili
Yurdun genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Kastamonu'da 540, Karaman'da 40, Çankırı'da 124 ve Nevşehir'de 120, Samsun'da 101, Ordu'da 60, Amasya'da 36 ve Sinop'ta ise 32 olmak üzere, bin 53 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde de soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 dereceyle Erzurum'da yaşandı. Gecenin en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Ardahan'da 23, Iğdır'da 16 ve Erzincan'da 6 derece ölçüldü.

Kar kalınlıkları, Ağrı'da 48, Erzurum'da 26, Ardahan'da 20 ve Iğdır'da 15 santimetreye ulaştı.

Karaman'da kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 20 santimetre ölçüldü. Karaman-Mersin kara yolunda, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Erciyes Kayak Merkezi'nde de havanın kapalı olduğu, ancak kayak yapılabildiği kaydedildi. Zincirsiz araçların kayak merkezine çıkışına izin verilmediği bildirildi.

Nevşehir'de kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye, kırsal alanlarda ise 35 santimetreye kadar ulaştı.

Kayseri'de, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes karayolunda ulaşım güçlükle yapılabiliyor. Kastamonu'nun Daday ilçesinde de kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı bildirdi.

Konya'da, Konya-Bozkır, Bozkır-Seydişehir, Bozkır-Hadim kara yolunun ulaşıma kapandığını, 39 köy yolu ve 10 beldenin Bozkır ilçe merkeziyle ulaşımının halen sağlanamadığı bildirildi.

Bozkır ilçe merkezinde kar kalınlığı 45, yüksek kesimlerde ise 60-70 santimetreye ulaştı. Jandarmayı telefonla arayan 3 kişinin, araçları içinde Bozkır-Hadim kara yolunda mahsur kaldıklarını bildirdikleri, Karayollarına ait dozerlerin yol açma çalışmalarına başlaması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.



aa
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 17:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?