28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İstanbul'da kar yarın 07.00'de başlayacak

Bugünü yağmurlu geçirecek olan İstanbul yarın sabah ise karla uyanacak. Sıcaklık -3 dereceye kadar inecek ama saatteki hızı 100 kilometreyi bulan poyrazla hissedilen ısı -12 dereceye kadar düşecek.

Türkiye yarından itibaren etkisi altına gireceği 'Sibirya soğuklarını' konuşuyor. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, 3 gün boyunca yaşanacak hava şartlarıyla ilgili tahminlerini VATAN'a değerlendirdi:

Pazar saat 23.00
Balkanlar'dan gelen soğuk hava akımı Edirne'den saat 23.00 sıralarında Türkiye'ye girecek. Poyrazın girmesiyle birlikte yağmur Tekirdağ, Edirne ve Kırıkkale'de kara dönüşecek. Poyraz geçtiği yerde yağmur yağışını kara çevirecek.

Pazartesi saat 07.00
İstanbul'a ilk kar sabah 7-8 suları düşecek. İstanbul genelinde ise yağmur yağışı bu saatlerde karla karışık yağmur olarak görülecek.

Pazartesi saat 12.00
Sabah erken saatlerde poyrazın etkisiyle Hadımköy'de kar yağışı başlarken 4-5 saat içinde kar tüm İstanbul'da etkisi gösterecek.

Pazartesi saat 13.00
Anadolu yakası dahil bütün İstanbul karın etkisinde kalacak. Sıcaklık 2 dereceden hızla eksilere doğru düşmeye başlayacak. Poyraz etkisini artıracak.

Pazartesi saat 17.00
En düşük sıcaklık değeri olarak -3 olarak görülecek. Isının düşmesiyle birlikte yollarda buzlanma başlayacak. Poyrazın hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkacak. Rüzgarla birlikte hissedilen sıcaklık -12 dereceye kadar düşecek. Rüzgar ile kar yağışı tipiye çevirecek. Kara ve deniz trafiğinde büyük sorun çıkacak.

Salı
Kar yağışı akşam saatlerine kadar aralıksız devam edecek. En yüksek sıcaklık -1, en düşük sıcaklık ise -3 olarak tespit edilecek. Poyrazın hızı 60-70 kilometerye kadar düşecek.

Çarşamba
Kar yağışı aralıklı olarak devam edecek. Poyrazın etkisi 50 kilometreye kadar düşecek. Hava sıcaklığı ise en yüksek 0, en düşük ise -4 olarak tespit edilecek.

Perşembe
Kar yağışı etkisini bitirerek Marmara'yı terk edecek. 3 günlük kar yağışı sonunda denize yakın yerlerde kar kalığınlığı 10 -15 santimi bulacak. Yükseklere doğru çıkıldığında ise 20 santimi geçecek.


Vatan/Öge Demirkan
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 11:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?