23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İşte 2005'in unutulmayanları

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2005 yılı, tarihi olayların yanı sıra birbirinden ilginç olaylara da tanıklık etti.

İşte, başta Türkiye olmak üzere, dünyada yaşanan ilginç haberlerden bazıları:

- Balıkesir'de 2 yıl önce ölen annesini evin bodrumuna gömüp onun elbiseleriyle kadın kıyafetine bürünerek annesinin maaşını çeken Şerafttin Gençel yakalanarak tutuklandı.
- Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde kuş gribi virüsünün tespit edildiği hindi çiftliğinin sahibi Mehmet Eksen, "Zehirlendiklerini düşünüp hepsine ayran içirdim" dedi.
- Romanya'da bir markete giren 145 kilo ağırlığındaki hırsız dayanamayıp dükkandaki tüm kekleri yiyince girdiği pencereden çıkamayıp yakayı ele verdi.
- Rize'de nüfus cüzdanındaki doğum tarihi gün ve ay olarak "00/00" şeklinde yazılan vatandaş, 68 yıl sonra doğum tarihini öğrenebildi.
- Var olduğu iddia edilen Van Gölü Canavarı'nın, bu kez bir balıkçı teknesine saldırdığı iddia edildi.
- Rize'de bir inşaat çevresinde alınan çevre önlemi sonucu bir işyeri koruyucu bariyerlerin içinde kalınca, artık hizmet veremez duruma geldi.
- Manisa'da bir bankadan yüklü miktarda para çeken muhasebeci, yolda hırsızların ilginç oyununa kanarak 200 milyar lira kaptırdı. Hırsızlardan biri, arabaya taş atarak muhasebecinin araçtan inmesini sağlarken, diğer hırsız parayı kapıp kaçtı.
- Van'ın Çaldıran İlçesi'nde bir kişinin dedelerinden kalan toprakları işgal edildiği gerekçesiyle 676 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.
- Şanlıurfa Harran Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alper Kunt, bazı hasta yakınlarının yataklara muska koyduğunu, yanlarında getirdikleri suları hayati önem taşıyan milyarlık cihazların üzerine döktüklerini söyledi. Dr. Kunt, yakınlarının bu yanlış davranışı nedeniyle hastaların enfeksiyon kaptığını da dile getirdi.
- Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bir kişi sevgilisinin doğum gününü Manavgat Belediyesi'nden iki adet bilbord kiralayarak kutladı.
- Dünyada ve Türkiye'de geniş bir hayran kitlesi kazanan Albano-Romina Power ikilisinden şarkıcı Albano, eşi Loreda'nın kendisini terk ettiğini televizyonda canlı yayında öğrendi.
- Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde bir kasabın mezbahaya kesim için götürdüğü ineğin karnından 8.5 aylık başsız ölü buzağı çıktı.
- İstanbul Baltalimanı'nda belediye tarafından gerçekleştirilen yol genişletme çalışmaları sırasında bir gecekondu çöktü. Yaklaşık 30 metre uzunluğundaki asfaltın da çöktüğü olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
- Ünlü caz ve ritim sanatçısı Okay Temiz, Ramazan ayı boyunca Bayrampaşa sokaklarında dolaşacak davulculara kurs verdi.
- Çorum'un İskilip İlçesi'nde yapılan 2 adet tuvalet sazlı sözlü törenle açıldı.
- Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde bir vatandaş, evinin önüne park eden araç sürücüleriyle park yasağına uymaları konusunda baş edemeyince ilginç bir yöntem geliştirdi. Vatandaş, "Kapı önüne bırakılan araçların lastikleri indirilir" levhası koydu.
- İstanbul'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilen "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları" başlıklı konferansa katlan siyasetçi ve aydınlar, çıkışta yumurta ve domates yağmuruna tutuldu.
- Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde sonbahar mevsimine girilmesine rağmen yetiştiği bir ağaçta dut görülmesi uzmanları şaşırttı.
- Ankara'da Yenimahalle Belediyesi Ramazan ayı süresince vatandaşları sahura kaldırmak amacıyla dolaşacak davulcuları Türk Sanat Müziği sanatçılarından oluşacak bir jüriyle seçti.
- İngiliz asıllı aktris Catherine Zeta Jones memleket özlemini, İngiltere'nin Galler bölgesinden getirttiği özel şişelerdeki dağ havasıyla giderdi.
- İstanbul'daki gecekondulaşma sorununa dikkat çekmek isteyen MAC Art Gallery'nin sanatçıları ressam Tunca Subaşı ve ressam Guido Casaretto, denizde gecekondu yaptı.
- Çanakkale'de, kimsesiz 7-12 yaş arası kız ve erkek öğrencilerin barınacağı Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası'nın açılışında ilginç sahneler yaşandı. Kurdeleyi kesecek makas bulamayan protokol mensupları, uzun süre düğümü çözmeye çalıştı. Vali ve belediye başkanı, kurdelenin altından geçerek açılışı yapabildi.
- Osmaniye'de veresiyeden sıkılan bir lokantacı, "Yarın gelirim. Sonra uğrarım. Haftaya gelirim. Birisiyle gönderirim. Dönüşte veririm. Maaşı alınca veririm. Bozuğum yok. Dövizim var. Çekim kalmamış. Hesap kesim tarihi denk değil. Yahu kaçtık mı, göçtük mü? Şanına şerefine geldik. Biz baba dostuyuz. Gibi nedenler firmamızda geçersizdir" yazılı afişle müşterilerine nazik uyarılarda bulundu.
- Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, üzerinde Arapça "Allah" lafzı bulunan domatesgörenleri hayrete düşürdü.
- Denizli'de arı kovanı yüklü bir TIR kaza yapınca, etrafa dağılan arıların soktuğu 15 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.
- Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'ne bağlı Akseki Köyü'nde husumeti bulunan komşusunun koyununa zehirli incir yedirmek suretiyle zehirleyen 2 kişi gözaltına alındı.
- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tescilden düşürülen uçak, restoran haline dönüştürülmek üzere Karmatek Şirketi'nin sahibi Ali Rıza Aksu tarafından satın alındı.
- Kars merkeze bağlı Subatan Köyü sınırları içinde bulunan bir türbenin içinde yetişen kuşburnu ağaçları, vatandaşların dilek ağacı zannederek bez parçaları asmasıyla ilginç bir görüntü oluşturdu.
- Kolombiya`da kazaya sebep olduğu ileri sürülen bir inek hapse atıldı.
- Elazığ'ın Hankendi Beldesi'ne bağlı Haraba Köyü'nde vatandaşlar, mahsullerine zarar veren domuzlara karşı ağaçlara astıkları radyolarla sabahlara kadar müzik yayını yaptı.
- Fransa'da yaşayan Fatsalı gurbetçi Hüseyin Öztepe, limuzini olan bir Fransız'ın, çocuklara limuzinin içerisine bakmasına izin vermemesine kızarak 32 bin euro'ya limuzin aldı.
- Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde 7 büyükbaş hayvan, kayalıklardan atlayarak telef oldu.
- Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi'nde gerçekleştirilen 1. Doğa Yürüyüşü'ne (treking) katılan eşek ve at, yürüyüşte yorulanları taşıma hizmeti verdi.
- Bursa'da meydana gelen ilginç kazada kamyonet sürücüsünün çarptığı ağaç kökünden sökülerek arkadan gelen başka bir otomobilin üzerine devrildi.
- Karabük'te meydana gelen ilginç hırsızlık olayında, tuvaleti kullanmak bahanesiyle bir eve giren iki kişi, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı.
- Mersin'de 1 ayda 5 kez dolmuşu soyulan şoför, çareyi hırsızları mesajla uyarmakta buldu. Sürücü aracına, "Sayın oto hırsızı, bu arabanın teybi beş para etmez" şeklinde bir uyarı levhası astı.
- Kars'ta kendilerini Tarım İl Müdürlüğü ve belediye görevlisi olarak tanıtarak kuş gribi nedeniyle inceleme yaptıklarını söyleyen hırsızlar, köylülerin kazlarını çaldı.
- Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde hem süt veren hem de annesini emen 3 aylık oğlak görenleri şaşkına çevirdi.
- Tayvan'ın Chiayi şehrindeki ilginç rekor denemesinde bin 972 adet yumurta tam öğle vaktine denk gelecek şekilde eşzamanlı olarak dikey vaziyette yerleştirildi.
- Temmuz ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaktan bunalan fırıncılar, çareyi derin dondurucularda serinlemede buldu.
- Kars'ta hastane bahçesinde oynanan futbol maçında çarpıştığı oyuncunun tırnağıyla yaralanan sağlık personelinin yanağına 3 dikiş atıldı.
- Kahramanmaraş'ta 17 yıldır çocuk özlemiyle yanıp tutuşan Erol ve Zeynep Yılmaz çifti, dördüz sahibi oldu.
- İstanbul'da haziran ayında etkili olan sağanak yağışın ardından Haliç'e bağlanan küçük bir dereden çıkan binlerce kurbağa, Eyüp'te bir mahallenin tamamını istila etti.
- Keçiören Belediyesi tarafından yapılan ve 10 özürlünün alınacağı sınava, yaklaşık bin özürlü başvurdu.
- Kars'ta bir ilköğretim okuluna giren hırsız veya hırsızlar, okulun kızlar ve erkekler tuvaletinin kapılarını çaldı.
- Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, Çarşı İçi Cami'nin bahçesine 3 yıl öncesi dikilen erik ağacının gövdesinden çıkan tek bir erik, görenleri şaşkına çevirdi.
- Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde taksi şoförleri, durak binası yapılmasına izin vermeyen belediyeyi saçlarını kazıtarak protesto etti.
- Rize'de 81 yaşında yaşamını yitiren Zekiye Bostan'a BAĞ-KUR'lu olmamasına rağmen ölümünden sonra BAĞ-KUR borcu çıktı.
- Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, AKUT'ta görevli Yankım Aşkın ile Hanna, 15 metre yüksekliğindeki duvardan halatla aşağıya inerek evliliğe ilk adımlarını attı.
- Ankara'da 9 yıl önce birbirleriyle tanışan Hayat Mansuroğlu ile Emrah Mansuroğlu, başkent semalarında evlendi. Çiftin şahitliğini uçağın pilotları yaptı.
- Rize Lisesi'ne giren hırsızlar kantinden sadece dondurma çaldı.
- Azerbaycanlı balıkçılar, Hazar Denizi'nde hem suda hem de karada yaşadığına inandıkları, insana benzeyen bir yaratık gördüklerini öne sürdü.
- Kastamonu'nun Yavuzselim Mahallesi, Karanlık Evliya Sokak'ta ikamet eden 75 yaşındaki Feride Kader, yaşamında ilk kez nüfus cüzdanına sahip oldu.
- Zonguldak'ta bir bebek simsiyah dünyaya geldi. "İlayda" adı verilen bebeğin, dünyada çok nadir görülen bir rahatsızlık olan 'nevüs'e yakalandığı öğrenildi.
- Kadıköy'deki Kentucky Fried Chicken Restaurant'ı önüne gelen İtalyan Lisa Franzetta ve hayvansever Elif Ertürk, tavuklara işkence yapıldığı gerekçesiyle yarı çıplak eylemde bulundu.
- Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki balıkçı barınağında bulunan 3 pelikandan 2'si kaybolunca balıkçılar, "Pelikanlarımızı yemeyin, balık verelim" kampanyası başlattı.
- Daha önce rüzgarla dönen ev yapan mucit Rizeli Bilali Habeş Atasoy, küresel ısınmadan en az seviyede etkilenmek için evini oyduğu kayanın içine yerleştirdi.
- Aydın'da her geçen gün artan hayvan hırsızlıklarına karşı köylüler ineklerini sigortaladı.
- Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde ikamet eden bir pazarcı, kaybettiği şemsiyesini yerel gazeteye kayıp ilanı vererek bulmaya çalıştı.
- Kars'ın Ağadeve Köyü'nde kahvehane olmadığı için bir ahırda toplanan gençler, kurdukları televizyondan Türkiye-İsviçre maçını izledi.
- Diyarbakır'da, bir kasap tarafından kesilen koyunun böbreğinde Arapça "Allah" yazısı çıktı.
- Taksim'deki Avustralya Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Alman hayvansever, yarı çıplak soyunarak Avustralya'da merinos koyunlarının yünlerinin kesimi sırasında hayvanlara işkence yapıldığı gerekçesiyle protesto gösterisinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 11:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?