24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İşte yağış alacak iller

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz'in doğu kıyıları, Denizli, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın, sabah saatlerinde olmak üzere İç Ege, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçecek.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde hissedilir derecede (3 ila 5 derece) artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege Kıyılarında ise kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

UYARILAR
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Marmara başta olmak üzere Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde olmak üzere yer yer yoğun sis görülecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçeleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde sis, doğusunda sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı aralıklı yağmurlu geçecek. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri sabah saatlerinde hafif yamurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde sis, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu...

 

...
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 11:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?