20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Izgara başından Genel Müdürlüğe


McDonald’s Genel Müdürü Sadi Fansa, 1 Temmuz 2008’de genel müdürlük görevini şirketin genel müdür yardımcısı Hakan Serim’e devredecek. 1979 yılından bu yana McDonalds'ta çalışan Serim'in en önemli özelliği işe en alttan başlamış olması.


Dil öğrenmek ve yüksek öğrenimine devam etmek için İngiltere’ye giden Serim, Kasım 1979’da McDonald’s Londra’daki Marble Arch Restoranı’nda part time ekip üyesi olarak çalışmaya başladı. Londra McDonald’s’ta geçirdiği üç yıl süresince ekip üyeliği görevinden, ekip şefliğine, ekip eğitmenliğinden bölüm müdürlüğüne kadar yükseldi. Daha sonra Türkiye’ye dönen Serim, askerliği sırasında girdiği üniversite sınavı sonucu İTÜ Jeoloji Bölümü’nü kazandı. Üniversite ikinci sınıftayken çalışma hayatına yoğunlaştı. 1986 yılında ise McDonald’s’ın Türkiye’ye gelmesi üzerine ilk açılan Taksim restoranında bölüm müdürü olarak çalışmaya başladı.

Şirketin Türkiye’deki gelişmesine paralel olarak görev ve sorumlulukları genişleyen Hakan Serim, Mart 1989 yılında, restorandan merkez ofise geçerek bölge danışmanı, Kasım 1995 yılında ise operasyon müdürü oldu. 2003 yılında operasyon direktörlüğüne atanan Serim, bu arada Anadolu Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi.

“Geçmişte McDonald’s CEO’su olarak görev yapan Fred Turner, Jim Cantalupo, Charlie Bell ve halen McDonald’s CEO’su olan Jim Skinner gibi ekip üyeliğinden yöneticiliğe yükselen çok sayıda örnek var. McDonald’s çalışanlarının kariyer fırsatlarının önü çok açık” diyen Serim ise restoran ekip üyeliğinden McDonald’s Türkiye genel müdürlüğüne yükselen kariyer hikayesiyle Türkiye’de bir ilk.

"BAYRAĞI DEVRETME ZAMANI GELDİ"

Öte yandan görevini Serim'e devredecek olan Sadi Fansa, şirketin yönetim kurulunda görev yapmaya devam edecek.

McDonald’s Türkiye’ye 1989 yılında ülke satınalma müdürü olarak katılan Sadi Fansa, şirketteki misyonunu tamamladığını belirterek, “Artık bayrağı devretme zamanı geldi” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 15:21:01
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 15:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?