30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İzmir de derman olmadı

Gaziantep’te ergenlik dönemi duygu bozukluğu yaşayan ve tedavisi için okuluna ara verip ailesiyle 2 ay önce ailesiyle İzmir’e taşınan G.K. (14), babasının dışarı çıkmasına izin vermemesi üzerine akıl almaz bir yönteme başvurdu.

Odasının kapısı kilitlenen G.K., arkadaşının yaptığı gibi 7. kattaki dairenin balkonundan, alt katlardaki dairelerin balkonlarındaki parmaklıklara ve çamaşır demirlerine tutunarak inmeye çalışınca betona zemine düşerek can verdi.

Olay, cumartesi günü İnönü Caddesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisine başlanan ve okuluna da ara veren G.K., aynı hastanede tanıştığı, yaşıtı olan kız arkadaşı U.B.’yi cuma günü evine çağırdı. U.B. gece G.K. ile aynı odada sohbet etti.

Arkadaşı ortadan kayboldu

Tedavi gördüğü için kızının dışarıya çıkmasına izin vermeyen baba Faruk K., U.B.’nin de ailesini durumdan haberdar etti. Faruk K. daha sonra, odasına kapanan kızının ve arkadaşının gece evden kaçabileceğini düşünerek kapılarını kilitledi, yakındaki koltukta uyuyakaldı.

Odanın kapısını açamayan iki kız arkadaş, çılgın planı uygulamaya koydu. G.K., kendisinden daha uzun boylu olan U.B.’nin 7. kattaki dairenin balkonundan, alt katlardaki dairelerin balkonlarındaki demir parmaklıklara ve çamaşır demirlerine tutunarak inmesinin ardından, aynı yöntemi kendisi de denemek istedi. Ancak G.K., kendi dairelerinden, alt kattaki dairenin balkonuna ulaşmaya çalışırken dengesini kaybedip düştü. Paniğe kapılan U.B., olayı aileye haber verdikten sonra ortadan kayboldu. G.K., kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

‘Önlem aldık ama başarılı olamadık’

Kızı için, muhasebecilik yaparken emekli olup İzmir’e gelen baba Faruk K. olayın şokundan uzun süre çıkamadı. Kızının yaptığına inanamadığını belirten acılı baba Faruk K., “Tedavisi için geldik, başaramadık. Evden çıkmasın diye her yolu denedik ama bizim aklımıza gelmeyen onların aklına geldi ve denememeleri gereken bir şeyi deneyince üzücü olayı yaşadık. Kendimizce önlemler aldık ama yine de başarılı olamadık” dedi.

..
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 10:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?