20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

İzmir Kuş Cenneti’ne can suyu

DÜNYANIN sayılı sulak alanları arasında yer alan, içinde barındırdığı kuş ve bitki zenginliği ile doğal bir hazine olan İzmir Kuş Cenneti, geçen yılki kuraklığın ardından bu yıl yağmur sularının tutulmasıyla hayata döndü.

Küresel ısınma nedeniyle bu yıl cennetteki canlıların susuz kalmaması için İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği ile Menemen Sol Sahil Sulama Birliği protokol imzaladı. Yağmur suları su kanallarında biriktirilip toplandı. Biriken milyonlarca metreküp suyun bir bölümü tarlaların sulanmasına büyük bir bölümü de Kuş Cenneti’ne verildi.

Bir taraftan doğal hayat korunurken, çevredeki köylüler de bu yıl olası bir kuraklıktan etkilenmeyecek, yazı susuz geçirmeyecek. İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği Müdürü Ahmet Akgün geçen yıl kurak olan alanların şu anda sular içinde olduğunu belirterek, "Toplanan yağmur suları, kanallardan Kuş Cenneti’ne verildi. Bu da canlı türlerinde artış sağladı. Geçen yıl kuraklık nedeniyle bozulan ekosistem kendini toparlamaya başladı. Yeni yeşil alanlar oluştu" dedi.

...
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 05:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?