29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İzmir'de kültür sanat gezintisi

İzmir'de kültür sanat yaşamı çok sayıda etkinlikle devam ederken, Konak Belediyesinin Pen Yazarlar Birliği ile düzenlediği 4 gün sürecek "İzmir 4. Uluslararası Şiir Buluşmaları", edebiyatseverler için keyifli etkinliklere sahne olacak.


"4. İzmir Uluslararası Şiir Buluşmaları", bu akşam Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle başlayacak.

Şiir Buluşmaları, 22 Mart Cumartesi ve 23 Mart Pazar günleri de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde yine tüm gün sürecek etkinliklerin ardından sona erecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu (İZDT), bu hafta 3 salonda 4 oyunla tiyatroseverlerin karşısında olacak.

İZDT'nin Konak Sahnesi'nde bugün, yarın ve 22 Mart Cumartesi günü iki kez olmak üzere, Bilgesu Erenus'un yazıp Gürol Tonbul'un yönettiği "Misafir" adlı oyun izleyiciyle buluşacak.

Konak Sahnesi'nde 25 Mart Salı ve 26 Mart Çarşamba akşamları Mario Fratti'nin kaleme aldığı, Barış Eren'in yönettiği "Kafes" adlı oyun sahnelenecek. Oyunda başlıca rolleri Meltem Ertürk, Ozan Yıldırım, Zafer Önal paylaşıyor.

Tiyatroseverler, Karşıyaka Oda Tiyatrosunda, 25 Mart Salı ve 26 Mart Çarşamba akşamları, şair Murathan Mungan'ın, Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Orhan Veli'nin dizelerinden yola çıkarak metnini hazırladığı "Bir Garip Orhan Veli" adlı tek kişilik oyunda Tayfun Erarslan'ın performansını izleme olanağı bulacak. Erarslan, aynı zamanda oyunun yönetmenliğini de üstleniyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde ise bu akşam, yarın akşam ve 22 Mart Cumartesi günü iki kez olmak üzere, son derece eğlenceli bir oyun olan "Dona Agata'nın Kaçırılışı" izleyici karşısında olacak.

Gudrung Pausewang'ın kaleme aldığı, Hale Kuntay'ın yönettiği oyunda, "zengin, asil ve tam anlamıyla baş belası" olan Dona Agata'nın, zenginlik hayalleri kuran 4 arkadaş tarafından kaçırılmasının komik öyküsü anlatılıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta vereceği iki konserde Çanakkale şehitlerini anacak.

İZDSO'nun "Çanakkale Şehitlerini Anma Özel Konseri" adı altında bu akşam ve yarın akşam İsmet İnönü Sanat Merkezinde vereceği konserleri şef Erol Erdinç yönetecek.

Muammer Sun'un "Üç Destan: Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar" eserinin seslendirileceği konserlerde, İZDSO'ya İzmir Sanat Çoksesli Korosu eşlik edecek. Konserler, saat 20.00'de başlayacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta iki etkinlikle İzmirli sanatseverlerin karşısında olacak.

İZDOB, yarın saat 14.00'te Nevruz kutlamaları çerçevesinde İzmir Sanat Salonunda E. Thomass'ın "Sihirbaz Oz" adlı müzikli çocuk oyununu sahneleyecek.

İZDOB sanatçıları, 24 Mart Pazartesi akşamı saat 19.30'da ise Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezinde şan konserinde İzmirli müzikseverlerle buluşacaklar.

İzmir Sanat, bu hafta üç konsere ev sahipliği yapacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezinde bu hafta ilk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası, şef Alexander Rudin yönetiminde konser verecek. Konser, saat 20.00'de başlayacak.

İzmir Sanat Büyük Salon'da 24 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00'de ise sanatseverler, "Grup Duo Taksim"in konserini izleme olanağını bulacak. Konserde klarnette Ulrike Lorenz'e, vokal ve akerdeonla Mariska Nijhof eşlik edecek.

İzmir Sanat Büyük Salon'da 26 Mart Çarşamba akşamı ise "Azerbaycan Üstünden Türkiye'den Rusya'ya" adlı konser izleyicinin karşısında olacak. Konser, saat 20.00'de başlayacak.

Oyuncu ve yorumcu Zuhal Olcay, İzmirli hayranlarıyla konserde buluşacak.

Olcay, 22 Mart Cumartesi akşamı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yunus Emre Salonu'nda vereceği konserle hayranlarının karşısına çıkacak. Konser, saat 21.00'de başlayacak.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Sanat Galerisi'nde Serpil Yayman Atasever ile Melek Altar'ın ortak düzenledikleri "Tercihler ve Tesadüfler" isimli resim sergisi bu hafta boyunca da gezilebilecek.

Alman Kültür Merkezinde geçen hafta açılan "8 Ayrı Bakış Açısından Türkiye Fotoğrafları" sergisi sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

İzmirliler, AKM'de 22 Mart Cumartesi akşamı saat 21.00'de ise Nihat Sırdar'ın "Bütün Kazlar Toplandık" isimli tek kişilik gösterisini izleyebilecek.

Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisinde bu akşam Çağlar Nakiboğlu'nun resim sergisi, 26 Mart Çarşamba gününe kadar gezilebilecek.

AKM'de 24 Mart Pazartesi akşamı Yunus Emre Salonu'nda saat 20.30'da EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri konser verecek.

Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezinde Nil Yılmaz'ın düzenlediği "Dijital Ortamda Oluşturulmuş İzmir Fotoğrafları" sergisi bu hafta da gezilebilecek.

aa
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 10:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?