22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İzmir'de midyeler karaya vurdu

İnciraltı Kent Ormanı civarındaki sahil şeridinin 1 kilometrelik bölümünde kıyıya vurmuş tonlarca midye kabuğu tespit eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan hızlı bir şekilde kıyı temizliğine başlarken, diğer taraftan da konunun uzmanlarını çağırıp olayın neden kaynaklandığını araştırdı.

Büyükşehir Belediyesi Körfez Denetim Ekibi'nin talebi üzerine inceleme yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Canlı Deniz Kaynakları Bölümü'nden uzmanlar, midyelerin sahile vurmalarının ardında kirlilik gibi etkenin bulunmadığını, olayın meteorolojik değişimden kaynaklandığını tespit etti. Bilimsel adı “Mytilus Galloprovincialis” olan kara midyelerinin, geçtiğimiz hafta esen karayelin körfez dibinde oluşturduğu akıntı nedeniyle kıyıya vurduğu, endişe edilecek herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.

Kıyıda yığınlar oluşturan midye kabukları, çevre kirliliği ve koku yaratmaması için Büyükşehir ekipleri tarafından temizlendi. Ekipler, sahilde 3 gün boyunca 2 bin torba midye kabuğu topladı. Kabukların toplam ağırlığı ise yaklaşık 20 ton oldu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 10:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?