16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İzmirli taksicilerin şehirdışı yasağı ertelendi

Ticari taksilerin şehir dışına çıkmasına engel getiren şehir dışı yasağını kaldıran müjdeli haber Ankara'dan geldi. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili yayımladığı 2007/KUGM-16 Nolu genelgeyle, taksilerin yolcularını bir yıl daha şehir dışına götürmeleri serbest bırakıldı. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın imzasını taşıyan genelgede, "02.04.1986 tarih ve 86/10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kapsamında tahditli plakalı şehir içi ticari taksiler, tabi oldukları diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, havaalanı, yolcu iskeleleri, tren garı, otel ve bunun gibi yolcu toplanma/dağılma merkezlerinde bulunan yolcuları; istedikleri şehirlere veya yolcuların araca bindiği noktadan buralara 31.12.2007 tarihine kadar götürebileceklerdir" ifadesine yer verildi. 

Yasağın gündeme gelmesiyle birlikte taksici esnafının sesi olan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, erteleme kararını beklediklerini söyledi. Çabalarının olumlu sonucunun sadece İzmirli taksiciler için değil, Türkiye'deki tüm taksiciler için büyük önem taşıdığını belirten Anık, kararla büyük bir yanlıştan dönüldüğünü söyledi. 

Şehir dışı yasağının kalkması için Ankara'da Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın ile 3 kez biraraya geldiğini belirten Celil Anık, uygulamanın sona ereceği 31 Aralık 2007 tarihine kadar, konunun tekrar görüşüleceğini ifade etti. 

Soruna kalıcı çözümler bulunması için yetkililerle sürekli temas halinde olacaklarını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, "Bu durum sadece taksici esnafını değil, vatandaşlarımızı da olumsuz etkileyecekti. Türkiye, önemli bir turizm ülkesi. Akdeniz ve Ege gibi gözde tatil bölgelerimiz başta olmak üzere, dört mevsim turist ağırlayan bir ülkede, böyle bir kararın alınması büyük sıkıntılara neden olacaktı. Zira dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür bir uygulama yok. Taksici esnafını ve dolayısıyla memnun edecek bu kararın alınmasına öncülük etmek bizi de mutlu etti" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 13:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?