20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Japon bisikletçiler Kapadokya'da

Çin'den Roma'ya uzanan 15 bin kilometrelik İpek Yolu'nda pedal çevirmeyi hedefleyen Japon bisikletçiler, 1993 yılında başladıkları yolculuklarının Türkiye etabını tamamladı.

Aralarında 74 yaşındaki ev hanımlarının da bulunduğu Japon bisikletçiler, 2012 yılında İtalya'nın başkenti Roma'ya ulaşacak.

Tarihi İpek Yolu'na ilgi duyan ve 1993 yılında Çin'in Sining şehrinden bisikletleriyle başlattıkları geziyi tam 15 yıldan bu yana sürdüren Japon bisikletçiler, gezilerinin Türkiye etabını Kapadokya'da tamamladı. Yaşları 61 ile 74 arasında değişen ve kendilerine 'Dünya İle Konuşanlar Topluluğu' adını veren, ev hanımı, avukat, emekli ve işçi gibi her biri farklı bir mesleğe mensup 7'si bayan 25 bisikletçi, yolculuklarının Türkiye etabını 3 bölüm halinde gerçekleştirdi.

2012 yılında İtalya'nın Roma kentinde tamamlamayı planladıkları İpek Yolu gezileri için, 1993 yılından bu yana Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran üzerinde pedal çevirerek 2007 yılında Türkiye'ye ulaşan Japon bisikletçiler, günde 7 saat pedal çevirerek yaklaşık 100 kilometre yol aldı. Türkiye yolculukları sırasında son olarak Sivas ve Kayseri'de mola veren Japon bisikletçiler, yolculuklarının Türkiye etabının son durağı olarak Nevşehir'in Ürgüp ilçesine ulaştı. Burada iki gün
boyunca konaklayacakları Dinler Otel bahçesinde zafer turu atan Japonlar, sevinçlerini birbirleriyle kucaklaşarak gösterdi.

Grubun başkanı Yano Susumu, bisiklet turunu her yaz mevsimi sürdürdüklerini ve 2012 yılında Roma'ya ulaşma hedefini gerçekleştirebileceklerini söyledi. İpek Yolu'nun Japonlar için büyük bir önemi olduğunu belirten Susumu, "İlginç güzelliklerle dolu İpek Yolu'nu bisikletlerimizle karış karış gezerek geçmek istedik. Bu nedenle küçük bir grup kurarak yolculuğa başladık. Grubumuzun yaş ortalaması şu anda 66'nın üzerinde ancak hiçbir sorunla karşılaşmıyoruz. Ülkemizde sürekli bisiklete bindiğimiz için sorun yaşamadık" dedi.

Daijiiro Göda ise her yıl hedeflerine biraz daha yaklaştıklarını belirterek Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Japon ev hanımı Oku Zawa ise muhteşem Anadolu topraklarına ulaştıkları için çok sevinçli olduğunu kaydetti. Zawa, "Yolculuğumuz gerçekten çok güzel geçiyor ve bizim için unutulmaz anılarla dolu. Türkiye'de bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Japon bisikletçiler bu yılki yolculuklarını tamamladıkları Kapadokya'dan önümüzdeki günlerde ülkelerine dönecek. 2009 yılında tekrar Türkiye'ye gelecek olan Japon bisikletçiler, bu kez İstanbul'dan Bulgaristan'ın Sofya kentine pedal çevirerek ulaşmaya çalışacak.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 17:03:15
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 17:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?