18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaddafi’nin yaşamı opera oluyor

İngiliz Ulusal Operası, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin hayatını konu alan bir eseri sahneleyeceğini açıkladı.

Operadan yapılan açıklamaya göre eser, ’Bedevi çadırında doğan bir kişinin, yükselerek, güçlü bir siyasi lidere dönüşmesi’ni konu alıyor.

Eser, Kaddafi’nin, kitle imha silahı geliştirmeye yönelik çabalarına son vermesinden yaklaşık bir yıl sonra sahnelenecek.

Press Association’ın haberine göre Muammer Kaddafi, İngiliz Ulusal Operası’nca Londra’da sergilenecek bir eserin baş kahramanı olacak.

Operadan basına yapılan açıklamada, yetkili mercilerce onaylanan eserin, ’bir efsanenin yaratılışını’ ele aldığı belirtildi.

Açıklamaya bakılırsa eser, ’alçak gönüllü bir liderin’ hayatını konu alıyor. Eserde, bu liderin, Orta Doğu ve Batı’yla istikrarsız ilişkileri ile medyada yansıtılışına da değiniliyor.

Operayı, Asian Dub Foundation adlı gruptan Steve Chandra Savele besteleyecek. Savale, bazı film müzikleriyle de tanınıyor. Operanın yazarı ise Şan Han olacak.

İngiliz Ulusal Operası sanat direktörü Sean Doran, yeni eserin tartışma yaratacağını düşünüp düşünmediği sorusunu yanıtlamadı.

Doran, 2005-2006 sezonunda sergileyecekleri eserleri tanıttığı basın toplantısında, "Bahsedilen eser 20’inci yüzyıla ilişkin. O asır da geride kaldı" dedi.



BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 15:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?