17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kadınlara ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimi

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği'nin (Ka.Der) öncülüğünde, e-kolay.net, HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu, Final Dershaneleri, Hürriyet İK, Marjinal Reklam ve Tanıtım, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi, Simternet, Intel, Netron Teknology Instittute ve Microsoft'un sponsorluğunda gerçekleştirilen "Kadınlar Bilgisayar Başına Projesi"nin ikinci etabı 15 Aralık'ta başlıyor.

Tamamen ücretsiz olan bilgisayar ve internet eğitimlerine 18 yaşından büyük, okur-yazar her kadın katılabiliyor. Eğitimlerde bilgisayar ve internet kullanmanın temel taşları öğretiliyor. Proje kapsamında verilecek ikinci etap eğitimler Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul ve Trabzon'da gerçekleştirilecek.

"Kadınlar Bilgisayar Başına" projesine Eylül 2003 tarihinde başlandı. Türkiye çapında 13 ilde gerçekleştirilen eğitimlerde, 30 Haziran 2004 itibariyle toplam bin 500 kadına bilgisayar ve internet eğitimi verildi.

Ka.Der Genel Başkanı Ayşe Bilge Dicleli, "Kadınlar Bilgisayar Başına" projesi kapsamında verilecek eğitimlerin kadınların siyasal ve sosyal yaşama daha aktif katılımını sağlayacağını söyledi. Dicleli, "Sponsorlarımızın da desteğiyle güçlenerek devam eden eğitimlerimiz sayesinde çok sayıda kadınımıza bilgisayar ve internet kullanımını öğretmeyi amaçlıyoruz. Kadınların da bu becerilerimizi toplumsal ve politik yaşamda kadın-erkek eşitliği için etkin şekilde kullanacaklarına inanıyoruz" dedi.

Eğitimler hakkında bilgi almak ve kayıt için tel: 0212 478 08 08, www.e-kadin.net

 

 

 

 

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 10:27:00
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 12:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?