20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kadir Gecesi'nin kıymetini bilin

Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın sonuna yaklaştığımız şu günlerde Müslümanları Kadir Gecesi heyecanı sardı. Kur'an-ı Kerim'de 'bin aydan daha hayırlı' olarak nitelenen gecede Yüce Kitabımız'ın yeryüzüne indirilmiş olması da İslam âlemi için ayrı bir önem kaynağı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kadir Gecesi'ni hakkıyla değerlendirmenin, Kur'an'ı lafzıyla okumanın ve dinlemenin yanında, yaptığı çağrıyı anlamaktan geçtiğini söyledi. Bardakoğlu, "Bunun için Yüce Kitabımız üzerinde derin bir şekilde düşünmeli ve mana ikliminde yol alarak hayatımızda onu rehber edinmeliyiz." dedi.

Başkan Bardakoğlu, insanlığa ebedi mutluluk kaynağı olarak gönderilen Kur'an'ın insanlarla buluşmaya başladığı gecenin, dini hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu aktardı. Diyanet İşleri Başkanı, "Bu gece, kadr-ü kıymet bilme, Rabb'imizin bizlere sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanıdır." diyerek gecenin ibadetle geçirilmesni tavsiye etti. Kadir Gecesi'nin tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gece olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Böylesi müstesna geceleri, kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeliyiz. Hikmet gözüyle kendimizi sorgulayıp, özeleştiri yapıp, tövbe edip af ve bağışlanma dilemeliyiz. Bu gecede, Yüce Yaratıcımız ve çevremizle barış içinde yaşamanın ve hayatımızı anlamlı kılmanın yollarını aramalıyız. Kendimiz, ailemiz ve bütün insanlık için dua etmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz (sas) bu mübarek gece ile ilgili olarak, 'Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır.' buyurmuş ve bu gece, 'Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.' diye dua etmemizi tavsiye etmiştir."

Zaman
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?