15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kahramanmaraş 2 kez sallandı!

Kahramanmaraş merkez ilçeye bağlı Süleymanlı köyünde dün ve bugün yaşanan depremler, bazı evleri kullanılamaz hale getirdi.

Dün saat 08.26'da meydana gelen 4.4 ve bugün saat 02.28'de meydana gelen 4.2 şiddetindeki depremler, Süleymanlı köyü ve Ilıca beldesinde endişe yaşanmasına neden oldu.

Ilıca Belde Belediye Başkanı Aslan Kaçmaz, yaşanan orta şiddetteki depremlerde bazı evlerin hasar gördüğünü, can kaybı olmadığını söyledi.

Oluşturulan ekiple depremden zarar gören evleri belirlemeye çalıştıklarını belirten Kaçmaz, ''Merkez üssü Süleymanlı olarak açıklanan depremler bazı vatandaşlarımızın evlerini kullanılamaz hale getirdi'' dedi.

Kaçmaz, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerinin de depremler sonrasında evlerin durumuna ilişkin araştırma yürüttüğünü bildirdi.

Bu arada, yaşanan iki deprem sonrasında, Ilıca beldesindeki tesislerde kalan turistlerin beldeden ayrılmaya başladıkları bildirildi.

önceki haber

Kahramanmaraş'ta orta şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 02.28'de, merkez üssü Süleymanlı beldesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 12:13:21
Güncelleme :16 Eylül 2007 Pazar 12:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?