18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kapıkule'yi su bastı

Meriç nehrindeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kapıkule Gümrük kapısı polis peronlarını su bastı.

Nehir yükselmesi nedeniyle kanalizasyon sisteminin çalışmaması üzerine meydana gelen taşkının önlenmesi için bölge ekipleri çalışma başlattı.

Edirne'de endişeli bir bekleyiş var. Meriç nehrindeki su seviyesi yükseliyor. Nehrin taşması sonucu Kapıkule sınır kapısında su baskını oldu, polis peronları su içinde kaldı.

Son yağışlardan sonra su seviyesinin artması yüzünden Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması, Edirne'de su baskını tehlikesini artırdı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, aşırı yağışlar nedeniyle yükselen Meriç ve Tunca nehirlerine barajlardan da su bırakıldığını ifade etti ve bu durumun Karaağaç, Bosnaköy ve çevresindeki yerleşim alanları ve ekili alanlarda su baskınlarına yol açabileceğini söyledi.

Miroğlu, bölgede olası bir taşkında meydana gelebilecek can ve mal kaybına müdahale için ekiplerin hazır tutulduğunu da vurguladı. Kış aylarında Meriç nehrinin taşmasından sonra su altında kalan merkez Bosnaköy ile Karaağaç mahallesinde, nehir kenarındaki yerleşim yerleri boşaltıldı.

Meriç nehrinin taşması, Bulgaristan Türkiye sınırındaki otoyolun ve Kapitan Andrevao sınır kapısının kapanmasına da yol açtı.
AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 18:47:27
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?