28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kar, yağmur ve fırtına

Türkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Doğu ve güney bölgelerde yağmur etkili olurken, Karadeniz'in doğusunda heyelan uyarısı yapıldı.

İstanbul'da bugün yağış beklenmiyor. Kentte kar yağışı gece bazı bölgelerde aralıklarla devam etti.

Zonguldak'ta 10 köy yolu kapandı. Zonguldak - Devrek karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Bartın'da kar yağışı sonucu enerji nakil hatları arızalandı. Kente 6 saat elektrik verilemedi.

Bolu Dağı'nda tipiye dönüşen kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücülerin, zincir takarak yola devam etmesi sağlanıyor.

Düzce-Akçakoca karayolunda, çok sayıda zincirsiz araç yolda kaldı. Trafik akışı, tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Afyonkarahisar-İzmir ve Afyonkarahisar-Antalya yolunun yüksek kesimlerinde buzlanma uyarısı yapıldı.

Tunceli'de Munzur Nehri taştı

Karadeniz'in orta ve doğu kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da sel, Doğu Karadeniz'de ise heyelan tehlikesi uyarısı yapıldı.

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sel tehlikesi devam ediyor. Tunceli'de taşan Munzur Nehri, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayolları aşırı yağış ve heyelan yüzünden trafiğe kapandı. Sel suyu Tunceli Valisi Mustafa Erkal'ın konağının bahçesine kadar ulaştı. Nehir kenarındaki ev ve işyerlerini de su bastı. 

Şiddetli rüzgar Doğu'da etkili oluyor 

Erzurum, Muş ve Kars'ta etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatısının uçtuğu, Erzurum'da uçan çatı parçaları altında kalan 1 kişinin yaralandığı bildirildi.

Erzurum İl Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, dün geceden bu yana etkisini devam ettiren ve saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bir binanın çatısından uçan tahta parçaları altında kalan Kiraz Demiryürek, yaralandı.

Demiryürek Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bu arada, kent merkezinde birkaç noktada elektrik direklerinin devrildiği, 45 ev ve iş yerinin çatısının uçtuğu ve bazı semtlere bu nedenle enerji verilemediği de belirtildi.

Muş'ta da yakacak odun kesmek için Kozme Dağları'nda bulunan 12 kişinin şiddetli rüzgar nedeniyle mahsur kaldığı bildirildi.

Muş Sivil Savunma Müdürü Abdurrahim Özarslan, yaptığı açıklamada, mahsur kalan 12 kişinin kurtardığını söyledi.

Muş'ta, ayrıca şiddetli rüzgar nedeniyle olası kazalara karşı enerji kesintisi uygulandığı kaydedildi. Kesinti nedeniyle kent merkezine su verilemediği de bildirildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de şiddetli rüzgar nedeniyle enerji nakil hatlarında ve binaların çatılarında hasar oluştuğu kaydedildi.

Yüksek gerilimli elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle Karaurgan, Karakurt ve Başköy'e enerji verilemediği belirtildi.

Antalya'da elektrik telleri koptu

Antalya'da gece yarısı başlayan fırtına, elektrik tellerinin kopmasına yol açtı.

Meteoroloji yetkilileri, gece hızı saatte 63 kilometreye kadar çıkan fırtınanın bugün de devam etmesinin beklendiğini kaydettiler.
aa
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 12:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?