16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kar, yağmur ve fırtınayla geldi

Isparta Davraz Kayak Merkezi de kardan nasibini aldı. Edirne ve Kırıkkale'de ise mevsimin ilk karı yağdı. Günlerdir beklenen kar, yağmur ve fırtınayla geldi.

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da dün sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Hafif şekilde yağan kar nedeniyle Uludağ'ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Beyaz zirvede sabah saatlerinde başlayan yağış gün boyunca aralıklarla devam etti. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, yerin kar tutmaması nedeniyle henüz ölçüm yapılmadığını kaydetti.

Kocaeli'nde üç gün önce başlayan kar yağışı, belli aralıklarla devam ediyor. Havaların iyice soğuması ile alçak yerlerde yağan yağmur, yüksek tepelerde kara dönüştü. Dün sabah saat 06.00'da İzmit Maşukiye'nin Samanlı Dağları'nda bulunan Kartepe Kayak Merkezi'nde karla karışık yağmur yerini kara bıraktı. Kar kalınlığının 5-6 cm'ye ulaştığı bildirildi. Isparta Davraz'a da yılın ilk karı düştü.

Edirne ve Kırklareli'nde mevsimin ilk karı yağdı. Trakya'da yılın ilk karı Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine düştü. Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Ömeroba köyünde, kar kalınlığı yer yer 3 santimetreye ulaştı. Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Balaban ve Haldibey köylerinde de akşam saatlerinde kar yağışı başladı.

Deniz seferlerine fırtına engeli

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, elverişsiz hava şartları deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Bandırma-İstanbul Yenikapı arasında çalışan İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) deniz otobüsü seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi. Bandırma Liman Başkanlığı da hava muhalefeti nedeniyle küçük tonajlı teknelerin liman dışına çıkmasına izin vermiyor.


Seraları, dolu vurdu

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, dolu yağışının sera ve tarım arazilerine zarar verdiği bildirildi. Bozyazı'nın yanı sıra özellikle Tekeli ve Tekman beldelerinde, önceki akşam saatlerinde etkili olan kısa süreli yağışın cam seralarda zarara yol açtığı bildirildi. Ceviz büyüklüğündeki doluların seraların camlarının büyük bir bölümünü kırdığı, plastik seralarda hasara yol açtığı ifade edildi. Yağışın tarlalardaki bitkilere de zarar verdiği ve suların ısıtılması amacıyla kullanılan güneş enerjisi sistemlerinin panellerinin kırılmasına yol açtığı kaydedildi. Bozyazı Tarım Müdürlüğü yetkilileri, dolunun hemen ardından zarar tespiti çalışmalarına başlandığını bildirdi

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 05:01:05
Güncelleme :7 Kasım 2007 Çarşamba 11:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?