28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kara kış aman vermiyor

Kış koşulları, yurdun büyük bölümünde yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar ve tipi nedeniyle halen 5 bin 834 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

THY ve Atlasjet Havayolları`nın bugünkü İstanbul-Sivas uçak seferleri iptal edilirken, Hakkari-Çukurca ile Hizan-Bahçesaray yolları çığ nedeniyle ulaşıma kapandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıdaki köyün enerji nakil ve telefon hatlarında da arıza meydana gelirken, arızaların giderilmesine çalışıldığı bildirildi.

Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Erzurum`da kapalı bulunan Tekman-Gökoğlan ve Karayazı-Elmalıdere karayollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu`da hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde 3-4 derece daha düşecek.

Tekirdağ Valiliği`nden edinilen bilgiye göre, 6 köye elektrik verilemiyor. Bölge trafik ekipleri, Tekirdağ-İstanbul ile Tekirdağ`ın ilçelerle olan ana yollarının açık olduğunu belirterek, sürücüleri buzlanma konusunda uyarıyor.

Kastamonu`yu İstanbul`a bağlayan karayolunda da aşırı kar yağışı nedeniyle geçişler kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Hakkari-Çukurca ile Hizan-Bahçesaray yollarının çığ nedeniyle ulaşıma kapalı bulunduğunu belirttiler.

Van ve çevresinde bir hafta boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle dün yapılamayan şehirlerarası otobüs seferleri, kar yağışının etkisini azaltmasının ardından bugün yeniden başladı.

Balıkesir İl Kriz Merkezi`nden alınan bilgiye göre, fırtınaya bağlı olarak enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle 121 köye elektrik verilemezken, olumsuzlukların giderilmesi için Karayolları ve TEDAŞ ekipleri çalışmalarını koordineli olarak sürdürüyor.

Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bugün de etkili olan kar yağışı nedeniyle karayoluna sınır olan köyler dışında tüm köy yollarının ulaşıma kapandığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 19:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?