29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Karaya ayak basamıyor

Rusya'da üniversitede okuyan Sudanlı Muhammet Ali Bilal isimli genç, vize sorunu nedeniyle 18 gündür Sochi-Trabzon seferini yapan bir gemide mahsur kaldı.


Rusya'nın Petegorski şehrinde üniversite öğrenimini sürdüren Muhammet Ali Bilal (26), vize sorunu nedeniyle 18 gündür Trabzon-Sochi seferi yapan Victoria adlı gemide çaresiz bekliyor. Vizesinin bitmesine iki gün kala 18 gün önce Türkiye üzerinden transit vize ile Suriye'ye oradan da memleketi Sudan'a gitmek için Rusya'dan Victoria adlı gemiyle Trabzon'a doğru yola çıkan Muhammet Ali, Trabzon Liman Gümrüğü'nde transit vize alamadı. Trabzon'dan Türkiye'ye giriş yapamayan Sudanlı genç, tekrar geldiği gemi ile Rusya'ya geri döndü. Burada da ikinci bir şok yaşayan ve vizesi bittiği için Rusya'ya giriş yapamayan Muhammet Ali, tekrar Türkiye'ye geri döndü.

Trabzon Gümrüğü'nden tekrar olumsuz cevap alan Muhammet Ali Bilal, gemide yaşamaya başlarken gemi personeli ile de arkadaşlık kurdu. Gemi personelinin kendisine çok iyi davrandığını ifade eden Muhammet Ali Bilal, "Türk gemisinde kalmak benim için bir şans. Başka bir ülkenin gemisinde kalmış olsaydım beni çoktan denize atmışlardı" dedi. Ona destek olmaya çalışan gemi personeli ise yaptıkları esprilerle Sudanlı gencin moralini yüksek tutmaya çalışıyor. Gemi personeli Muhammet Ali'ye "Ya bu gemide çalış ya da Trabzonspor'a seni futbolcu olarak verelim" diyorlar.


Gemiye binmeden önce bir miktar parası olduğunu, böyle bir problemle karşılaşacağını düşünmediği için parasının yeterli olacağına inanan Bilal, şu an cebinde ekmek alacak para dahi olmadığını söyledi.


Bir an önce ailesine ve ülkesine kavuşmak, iki yıl daha okuması gerektiği Rusya'daki okuluna dönmek isteyen Muhammet Ali, Türkiye ve Rusya'daki yetkililerden kendisine yardım etmesini, herhangi bir suç işlemediğini sadece prosedürü bilmediği için bu duruma düştüğünü ifade etti.


Öte yandan Muhammet Ali, gemiyle tekrar Sochi'ye giderken, birkaç gün sonra tekrar Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 13:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?