30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kardeşleri birbirine düşüren yalı

Armatör kardeşler Mehmet Ekin Baran ile TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ömer Pekin Baran’ın paylaşamadıkları 80 milyon YTL’lik Yeniköy’deki yalı, alıcı bulamayınca ikinci kez mahkeme kararı ile satışa çıkarıldı. Baran kardeşlerin açık artırmada fiyatı 32 milyon YTL’ye kadar inen yalısı için yeni satış, 1 Nisan 2008’de gerçekleştirilecek.

ARMATÖR Mehmet Ekin Baran ile Baran Denizcilik AŞ’nin sahibi de olan Ömer Pekin Baran, 2 yıl önce Yeniköy Caddesi 113 numarada bulunan 70 yıllık tarihi bina nedeniyle karşı karşıya geldi. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Ekin Baran, kardeşi ile yalıyı paylaşamadıklarını belirterek ortaklığın giderilmesi davası ile satışının yapılmasını istedi. Pekin Baran ise nesillerden bu yana kendi mülkiyetlerinde olan yalının satışından elde edilecek gelire kardeşinin ihtiyacı bulunmadığını, asıl amacının taciz etmek ve ortak olduğu şirket hisselerini kendisine satmak olduğunu, satış yerine yalının ikiye bölünerek kullanımının sağlanmasını istedi.

Mahkeme, bir bilirkişi atayarak yalının değerinin tespit edilmesi, ardından da satışa çıkarılmasına karar verdi. Bilirkişi 1930 yılında yüksek mühendis Sava Panayotidis tarafından pembe mermerden inşa edilen ve 1958 yılında armatör Hadi Baran’ın satın aldığı yalıya 80 milyon YTL değer biçti. Boğaziçi Öngörünüm Alanı’nda bulunan tarihi yalı için ilk satış 7 Aralık’ta gerçekleştirildi. 48 milyon YTL’ye satışa çıkarılan yalıya alıcı çıkmadı. Yalı için 17 Aralık’ta ikinci kez açık artırma düzenlendi. Bu sefer 32 milyon YTL değer biçilen yalı yine satılamadı.

İKİNCİ SATIŞ NİSAN'DA

İki kardeşin Sarıyer İcra Müdürlüğü’ne yaptıkları müracaat üzerine Yeniköy’deki tarihi yalının ikinci kez satışa çıkarılmasına karar verildi. Yüzde 60 değeri üzerinden 48 milyon YTL’ye satışa çıkacak yalıya alıcı bulunamazsa, ikinci satış 11 Nisan 2008 tarihinde yapılacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?