24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak Rotterdam’da

Hollanda’nın Rotterdam kentinde bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Uluslararası Rotterdam Film Festivali, Hollywood yapımı ’Sideways’ filminin gösterimiyle başladı.

Uluslararası Rotterdam Film Festivali’ne, çoğunluğu Asya ülkelerinden gelen ve ilk kez gösterime girecek 250 dolayında uzun metrajlı, belgesel ve kısa metrajlı olmak üzere toplam 800 dolayında film katılıyor.

Festivale bu yıl Türkiye’den Ahmet Uluçay’ın yönetmenliğini yaptığı ’Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filmi ile Fatih Kızılgök’un ’Toz’ adlı kısa filmi katılıyor.

Dört salonda ’karpuz kabuğu’

Anadolu’da, 1960’lı yıllarda çocukluk ve gençliğini yaşadığı kasabasına dönen bir kişinin o yıllara ilişkin hayallerini konu alan ’Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filmi dört ayrı salonda seyirciyle buluşacak.

’Toz’ da bu yıl festivalde ilk kez verilecek 5 bin euro ödüllü Kısa Film Yarışması’na aday gösterildi. ’Toz’, 23 ülkeden seçilen ilk 32 film arasına girmeyi başardı.

6 şubata kadar sürecek

Festivalde, yönetmenliğini Estella Gerard’ın yaptığı Fransız-Türk ortak yapımı ’Güneşin Doğuşu’ adlı Anadolu’dan mistik bir hikayeyi konu alan kısa film de gösterilecek.

Daha çok yeni filmlere yer veren Uluslararası Rotterdam Film Festivali, 6 şubata kadar sürecek ve bu süre içinde 20’den fazla sinema salonunda filmler gösterilecek.

Festival sonunda üç filme birden Altın Kaplan ödülü verilecek. Festivale katılan filmleri, bu yıl 350 bin dolayında seyircinin izlemesi bekleniyor.
AA - CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 12:51:05
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 17:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?