29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

KASKİ donan boruları böyle açtı

Kastamonu'da soğuklar nedeniyle 600'e yakın ev ve iş yerinin boruları dondu. Yeraltında donan su boruları pürümüz ile açılmaya çalışıldı.

Türkiye'yi etkisi alan aşırı soğuklar Kastamonu'da da yaşamı olumsuz etkiliyor. Sıcaklıkların gece eksi 20 dereceye kadar düşmesi nedeniyle 600'e yakın ev ve iş yerinin su boruları dondu.

Belediye'ye bağlı Kastamonu Su ve Kanalizasyon İşletmesi (KASKİ), yerin yaklaşık bir metre altında donan su borularını açmaya çalıştı. Zemini önce kato ile kırarak yer altındaki borulara ulaşan ekipler donan boruları pürümüzle ısıttı. Isıtılan boruların içine tuzlu su koyan ekiplerin su borularını açmak için yaklaşık 30 adet piknik tüpü bitirdiği belirtildi. Günde 60'a yakın donma ihbarı alan ekipler donan su borularının yaklaşık 20'sini açabildikleri kaydedildi.

Çalışmalara aralıksız devam ettiklerini aktaran KASKİ yetkilileri, "Günde yaklaşık 50-60 tane donan su borusu ihbarı geliyor. Çift vardiya olarak çalışarak donan su borularını açmaya çalışıyoruz. Elimizde şu anda 500-600 tane donan su borusu ihbarı var" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 17:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?