18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kekilli'ye 'Bambi' film ödülü

Almanya’da bu yıl "Bambi" ödülleri toplam 13 kategoride sahiplerini buldu.

Hamburg kentinde düzenlenen ödül töreninde, ünlü Amerikalı oyuncu Tom Hanks uluslararası alanda en iyi oyuncu ödülünü alırken, "Gegen die Wand" (Duvara Karşı) adlı filmdeki başarılı oyunundan dolayı Türk oyuncu Sibel Kekilli de "Shooting Star" kategorisinde "Bambi" ödülünü aldı.

Kekilli, ödülünü aldıktan sonra gözyaşları içinde yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine karşı bir karalama kampanyası sürdürdüğü gerekçesiyle Bild gazetesini sert dille eleştirerek, "Beni sevmenizi beklemiyorum, ancak yeni bir hayata başlamama saygı gösterin" dedi.

Hollanda’da film yapımcısı Theo van Gogh’un öldürülmesini de kınayan Kekilli, "Şiddet hiçbir zaman haklı gösterilemez. İslamiyet’te de bu yok" diye konuştu.

Bild gazetesinin Kekilli’nin daha önce porno filmlerinde oynadığını yazmasından sonra, Kekilli’nin ailesi ile arası bozulmuştu.

Törende "Kariyer" kategorisinde "Truva" (Troy) filmindeki rolü ile tanınan Diane Krüger ödül alırken, ünlü şarkıcı Elton John ve "uluslararası pop" dalında da Shania Twain "Bambi" ödülünün sahibi oldu.
TNN net
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 09:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?