26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

'Kemik torbası mı' güzel mi?

Öncelikle moda dünyasını, ardından da Hollywood'u saran 'sıfır bedenli kadınlar' listesine şimdi de Kainat Güzellik yarışmasına 1.80 boyunda ve 49 kiloda katılan Avustralyalı model Stephanie Naumoska katıldı.

Naumoska'nın bir deri bir kemik görüntüsü, ülkede tartışma yaratırken güzellik yarışmasında finale kalması, durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Avustralya'yı Ağustos'ta Bahamalar'da yapılacak Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil edecek kızı seçmek için düzenlenen Miss Universe Australia yarışmasında, 49 kiloluk bir modelin finale kalması ülkede büyük tartışma yarattı.

Doktor ve beslenme uzmanlarının 7 bin aday arasından ilk 32'ye kalan 19 yaşındaki Sydneyli model Stephanie Naumoska'ya sağlık uyarısı yapmasıyla başlayan tartışmayı basın, "Kemik torbası mı güzel mi?" başlığıyla sayfalarına taşıdı. Sağlık uzmanları da 1.80 boyunda ve 49 kilo ağırlığındaki Naumoska'nın, Sağlık Bakanlığı vücutkitle endeksi standartlarının altında kaldığını söyleyerek yarışmadan ihracını istedi ve beslenme bozukluğu teşhisiyle tedavi altına alınmasını savundu.

Yarışma direktörü Deborah Miller ise Naumoska ve yarışmayı kazanan 20 yaşındaki Makedon asıllı Rachael Finch için yapılan anoreksiya' iddialarını reddederek "Bu kızlar Balkan kökenli. Ve bu ülkelerde kadınlar genellikle uzun, ince kemik yapılı" diye konuştu.

49 kiloluk Naumoska ise kendisine haksızlık edildiğini belirterek, "Üç öğün düzenli yemek yerim. Çok da sağlıklıyım. İnsanları vücut yapılarıyla yargılamayı bıraksınlar" açıklamasında bulundu.

'ANOREKSİYA HASTALIĞI' ÖLDÜRÜCÜ
Aşırı zayıflık ve yemek yiyememe hastalığı olan anoreksiya, son yıllarda sadece podyumlarda değil, mankenlere özenen genç kızlar arasında da son derece yaygınlaştı ve çokça tartışılır oldu. 2006 yılının Ağustos ayında 22 yaşındaki Luisel Ramos isimli Uruguaylı manken ve kız kardeşi ile Brezilyalı manken Ana Carolina Reston aşırı kilo kaybından ölmüştü.

ROL MODEL ALINIYORLAR
Kainat Güzellik Yarışması'nda finale kalmasıyla tartışmaları alevlendiren Stephanie Naumoska, genç kızlar için de kötü örnek olarak gösteriliyor. Pek çok kızı yememeye ve sürekli ince kalabilmek adına diyet yapmaya teşvik edeceği düşünülen Naumosla, eğer Kainat Güzeli seçilirse, daha vahim bir tabloyu ortaya çıkaracak gibi görünüyor.

Sağlıksız görünümü 'hedefleyen' güzellik anlayışı nereye gidiyor?

....
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 12:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?