22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kimberly yaşam savaşını kazandı

15 haftalıkken 283 gram olarak dünyaya gelen Kimberly Mueller, yaşam savaşını kazandı.


"Ona güven duyuyordum" sözleriyle tanımladığı Kimberly için doktorlar eve dönüş izni verirken Babası Andreas; "Ona fısıldadım. 'Yapacaksın' dedim" şeklinde konuştu.
Almanya'nın Hannover kentinde dünyaya geldiğinde yalnızca bir cep telefonu ölçülerinde olan Kimberly, dünyanın yaşama şansı on binde biri altında olan bebeklerinden Almanya'da doğan en ufağı ve hayatta kalan tek kişi olma ünvanını taşıyor.

Kimberly'in tedavisini üstlenen kardiyolog Oliver Moeller, hastanedeki altı haftalık zorunlu ikametten sonra taburcu iznini verirken; "Bu boyutta olan bebeklerin genellikle yaşama şansları yoktur. Yaşadığı için inanılmaz şanslıyız. Daha önce böyle bir vakayla karşılaşmamıştım. Şanslıydık… Hem de çok" dedi.


Annesinin hamileliğinin 25. haftasında dünyaya gelen Kimberly, gözlerini açtığında bir paket margarinden yalnızca biraz fazla ağırdı. Goettingen Üniversitesi kliğiniğinde çocuğunun yanında kalan anne Petra, yavrusuna yalnızca parmağıyla dokunabiliyordu. Yavrusunun ufak elleriyle kendisinin parmağını kavramasının en hoş şey olduğunu dile getiren anne Petra; "Bir küçük ayının, bir ağaç dalını kavraması gibiydi. Sanki yaşama tutunmaya çalışıyor ve 'beni bırakma anne' diyordu" şeklinde duygularını açıkladı.


Dünyaya gelir gelmez sıcaklık için kuvöze alınan Kimberly tedavisi sırasında bir solunum cihazına bağlanmasının yanı sıra, tüple besleniyor ve doğuştan zayıf olan savunma sisteminin güçlendirilmesi için de ilaçlarla takviye ediliyordu.


Üçüncü ayında durumunda bir gerileme gözlemlenen ve doktorlarının kör kalacağı endişesine kapılmasına yol açan Kimberly'in bu durumu, yapılan lazer tedavisiyle düzeltildi. Küçük Kimberly eve dönüş izni aldığında yaklaşık 44 santim boya ve 2268 gram ağırlığa ulaşmıştı.


Önümüzdeki günlerde yapay olarak beslenmesine devam edilecek olan Kimberly, aynı zamanda akciğerleri gelişmesini sürdürürken oksiyen takviyesi almak zorunda kalacak.
Dünyanın kayıtlara geçen en hafif doğumlu bebeği ise, 2004 yılında Chicago'da 226 gram olarak dünyaya gelen Rumaisa Rahman.

 

Netgazete
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 03:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?