15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kimliğini çaldırdı, hayatı karardı

Karabük'te torna ustası Ersin Gübay (36), 2 yıl önce İstanbul Pendik'teki evine giren hırsızların çaldığı kimliği nedeniyle zor günler geçiriyor. 

Pendik Kaynarca'da evine giren hırsızların çaldıkları kimlikteki fotoğrafı değiştirerek adına alınan GSM hattı ile Muş'ta kurulan şirkettin borçlarından dolayı arabasına icra gelen Ersin Gübay, çalınan nüfus cüzdanında kullanılan fotoğraftaki kişileri tanıyanların en yakın emniyet güçlerine bildirmelerini istedi. Adına Muş'ta kurulan Samur İnşaat Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketinin vergi, elektrik, kira ve su borcu olarak toplam 7 bin 462 YTL borcun kendisinden talep edildiğini belirten Gübay, "Hayatımda ilk defa savcılığa ifade vermek için Muş'a gittim. Yine adıma alınan 0 533 681 67 01 numaralı GSM hattının bin 200YTL borcu için arabama icra geldi. Çalışmak için gittiğimiz İstanbul'daki evimiz ikinci defa soyulmağa teşebbüs edilince ailece Karabük'e geri döndük. Adıma kurulan şirketin borçları, bizi perişan etti. 9 aydır İran'da çalışıyorum. Şirketin bundan sonra daha ne gibi borçları gelecek, faizleri ve avukat ücretiyle birlikte benden ne isteyecekleri belli değil. Adli mercilere ve ilgili yerlere durumu bildirdim. Soruşturma sürüyor" dedi. 

Yurtdışında torna ustalığı yaparak geçimini kazandığını belirten Gübay, "Şirketin kuruluşunda ve GSM hattının alınışında kullanılan benim imzamın olmadığını ispat etmek için çok masraf ettim. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Eşim ve çocuğumla perişan durumdayız. Uzun süre akrabalarımızın yardımlarıyla hayatımızı sürdürebildik. Kimliğime yapıştırılan fotoğraftaki kişileri tanıyanların insanlık namına en yakın emniyet güçlerine bildirmelerini bekliyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 18:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?