19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kırmızı benekli alabalık

Ardahan Çevre ve Orman Müdürlüğü, bilinçsiz avlanma nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kırmızı benekli alabalığın korunmasına yardımcı olmak için broşür bastırdı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürü Faruk Köksoy, “Bölgemizde bulunan ve Ardahan yöresinin simge türü olarak belirlenen kırmızı benekli alabalık neslinin devamı ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında halkımızın kırmızı benekli alabalıkla ilgili daha da bilinçlenmesini sağlamak için broşür bastırdık. Umarız çocuklarımızın bu türü görmesine yardımcı olabiliriz. Önlem alınmasa ve usulsüz avlanma devam ederse kısa sünede bu tür yok olacağı kaygısını taşıyoruz.” dedi.


Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Soğuk Suların Süslü Sakini Kırmızı Benekli Alabalık Can Çekişiyor’ isimli 14 sayfalık broşürde şu ana başlıklarda bilgiler veridi:

“Alabalığımız tehdit altında, bilinçsiz ve aşırı avlanma, koruma yöntemleri, su kaynaklarının aşırı ve bilinçsiz kullanımı, genel özellikleri,yasaklar ve cezalar, çocuklarımız bu güzellikleri belgesellerden izlemesin, yayılışı,su kirliliği, yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler, simge tür ve besin değeri.”

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?