18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kıyamete yaklaştık

Stephen Hawking'in de aralarında bulunduğu 18 Nobel ödüllü bilim adamı tarafından ayarlanan 'Kıyamet Saati', 1 dakika ileri alındı

ABD'nin Japonya'ya ilk atom bombasını atmasından iki yıl sonra yani 1947'de atom bilimciler tarafından New York'ta oluşturuldu.

'Nükleer gücün yayılması, iklim değişikliği, güvenilir ve uzun süreli enerji kaynaklarını bulma gerekliliği konusundaki açık ve yaklaşan tehlikeler' gözönüne alınarak ayarlanıyor ve insanlığın bir felakete ne kadar yakın olduğunu temsil ediyor.

İsmi 'Kıyamet Saati'... 55 yıldır 19 kez ayarlandı ve 20.si de 1 dakika ileri alınmasıyla bugün gerçekleşti. Artık geceyarısına 5 dakika kalayı gösteriyor.

İki yıl önce dünya liderlerinin karşı karşıya kalınan tehditlere karşılık verilebileceği düşünüldüğü için 1 dakika geri alınmıştı ancak yapılan açıklamada, liderlerin bu eğiliminin devam etmediğini aksine tersine gittiği belirtildi.

'Kıyamet Saati', 1953'te ABD ile Sovyetler Birliği arasında Soğuk Savaş'ın kızıştığı dönemde 5 dakika, 2007'de ise nükleer silahların ortaya koyduğu sorunların çözümündeki başarısızlıktan ötürü 2 dakika ileri alınmıştı.

Saat, Sovyetler Birliği'nin dağılması gibi olumlu görülen gelişmelerdeyse geri alınmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2012 Çarşamba 09:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?