18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kız kaçırma kişilik bozukluğu

Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr Arif Verimli, son günlerde yaşanan kız kaçırma olaylarının altında kişilik bozukluğu ve madde kullanımına bağlı muhakeme bozukluğu olduğunu belirtti.

Arif Verimli ANKA`ya son günlerde yaşanan kız kaçırma olaylarını değerlendirdi. Verimli, kız kaçırma olaylarının altında, cinsel istekliliğin artması, ekonomik sebeplerle özellikle başlık parası denkleştirilemeyen durumlarda tamamen aile baskısı altındaki bir bireyin bu baskıdan kurtulmak istemesinin yattığını vurguladı.

Verimli, ``Bu baskıdan kurtulmak için bir başka insanda mutluluk aranıyor. Bu tür olaylar tamamen organik bir kişilik bozukluğuna bağlı olarak gerçekleşiyor`` dedi.

Tanımadığı bir kişiyi zorla kaçırmanın altında ağır bir kişilik bozukluğu olduğunu kaydeden Verimli, ``Bu durum psikopat ve suça direkt muhakeme bozukluğu şeklinde yorumlanabilir. Bu kişilerin çok ciddi bir psikiyatrik yardım alması gereklidir`` diye konuştu.

EMNİYET İSTATİSTİKLERİ

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü`nün asayiş istatistiklerine göre, 2004 yılının ilk 7 ayında Türkiye`de 2 bin 639 kaçırma olayı yaşandı. İstatistiklere göre, en çok kişinin kaçırıldığı illerin başında 382 kişi ile İstanbul gelirken, İstanbul`u, 173 ile İzmir takip ediyor. Üçüncü sırada da 137 ile Ankara bulunuyor.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 14:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?