22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kızakla 10 saatte hastaneye gidebildi

Muş'ta, kanamalı doğum hastası bir bayan, 32 kilometrelik köy yolunun kar sebebiyle ulaşıma kapalı olması sebebiyle 10 saatlik zorlu kızak yolculuğunun ardından hastaneye ulaştırılabildi. 

Muş'ta kış mevsiminde yolu altı ay süre ile kapalı olan Arıköy'de ikinci çocuğuna hamile olan Birsen Sılkım (21) yaptığı düşüğün ardından fenalaşınca köylüler tarafından sabah saatlerinde kızakla Muş'a getirilmek üzere yola çıkarıldı. 10 saat süre ile 30 köylünün karlı dağları aşarak Muş'a ulaştırmayı başardığı hasta, Kale Mahallesi'ne kadar getirildikten sonra ambulansla alınarak Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Birsen Sılkım'ın eşi Faik Sılkım, eşini kızakla hastane ulaştırmaktan başka çarelerinin olmadığını belirterek, yaşadıkları çileyi anlattı. Eşinin hastalanmasının ardından kızakla Muş'a ulaştırmak için uzun süre dağ yolu kat etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Faik Sılkım, eşini kızakla taşıyan köylülere de teşekkür etti. 

Kış mevsiminde çok sıkıntı çektiklerini ve acil hastaları olduğu zaman kızakla saatlerce yol kat ettikten sonra Muş'a ulaştırabildiklerini anlatan köylülerden Kutbettin Dinçer, devletten yardım beklediklerini söyledi. Kanamalı doğum hastasını Muş'a getirmemek zorunda olduklarını ve kalabalık bir köylü gurubu ile kızakla hastayı getirdiklerini anlatan Kutbettin Dinçer, "Tam on saat süre ile kızakla hastayı Muş'a getirdik. Yolda tipiye yakalandık. Bir kişiyi kurtaralım derken neredeyse hepimiz ölecektik. Bizim bölgemizde bulunan Üçevler Sağlık Ocağı'nda personel yoktur. Bu sağlık ocağının personeli olursa en azından doğum hastaları bu şekilde kızaklarla taşınmak zorunda kalmaz" dedi. 

Hastayı kızakla Muş'a getiren vatandaşlar, Üçevler bölgesinde bulunan köylülerin çilesini Kulp yolu üzerinden açılacak yeni bir yolun sonlandıracağını belirterek, "Kulp yolu üzerinden 18 kilometrelik bir yol açılabilir. Bu yol açılırsa bizim kış mevsiminde ulaşım sıkıntımız olmaz. Yetkililerden bu yolun açılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 11:53:55
Güncelleme :15 Şubat 2007 Perşembe 11:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?