16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kızılay yardım tırları Samsun'da

Kızılay, Samsun'da yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardımda bulunmak amacıyla 200 adet yatak ve bin adet battaniye gönderdi.


Samsun'da yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için Kızılay Afet Operasyon Merkezi tarafından yola çıkarılan yardım TIR'ları, Samsun'a ulaştı. Yardım TIR'ları Samsun-Ankara karayolu üzerinde Kızılay Samsun Şube Başkanı ve Kızılay Denetçiler Kurulu Üyesi Mustafa Keskin ve Kızılay Samsun Şubesi çalışanları tarafından karşılandı. TIR'larda selden etkilenen vatandaşlara ilk etapta dağıtılması için 200 adet yatak ve bin adet battaniye olduğu bildirildi.

 
Kızılay Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Kızılay'ın bütün birimlerinin Samsun'da yaşanan sel felaketiyle birlikte olağanüstü konuma geçirildiğini belirterek, valilik tarafından oluşturulan Kriz Masası'na başkan yardımcısı ile katılarak, Kızılay Samsun Şubesi'nin, Kızılay Samsun Tıp Merkezi'nin, Kızılay Kan Merkezi'nin ve Kızılay Samsun Şubesi'ne bağlı öğrenci yurdu ile birlikte Kızılay Gençlik Kampı'nın imkanlarının sel mağdurlarına açıldığını söyledi. Keskin, "İl Kriz Merkezimiz ile koordinasyon halinde ilimizde yaşanan felaketin yaralarını sarmaya daha ilk geceden başladık. Bizlere müracaat eden vatandaşlarımızı öğrenci yurdumuzda ve Kızılay Gençlik Kampımızda barındırıyoruz" dedi.


Kızılay Genel Merkezi'nin Samsun'da yaşanan sel felaketini yakından takip ederek, talep doğrultusunda Samsun'a yatak ve battaniye yardımı yaptığını ifade eden Keskin, "Kızılay Afet Operasyon Merkezi tarafından Samsun'a sel mağdurlarının ihtiyaçları için yollanan yatak ve battaniyeler Valilik Kriz Merkezi ile koordinasyon halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 02:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?