19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kızılırmak, Gökçek'i de sevindirdi

Geçtiğimiz yaz sıcak nedeniyle kuruyan Kızılırmak yağan yağmur ve karların erimesiyle doluyor. Ankara'nın umudu olan Kızılırmak'taki debi artışı ençok Melih Gökçek'i sevindiriyor.

Türkiye'nin en uzun nehri olan 1355 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak, Sivas'tan doğup, Bafra Burnu'ndan Karadenize dökülüyor.

Geçtiğimiz yaz yağış azlığı ve sıcak hava nedeniyle su seviyesi iyice düşmüş, dere görünümünü andıran Irmak'ta, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar otlamıştı. Çobanlar ise bir yandan da derinliklerde kalan sulu alanda balık tutma zevkini yaşamıştı.

Kızılırmak'ın debisi, kasım ayında yükselmeye başlamıştı. Yaz kuraklarında su seviyesi 3.2 metre küp/saniyeye kadar düşen ırmakta, 15 Kasım 2007 itibarıyla yapılan ölçümlerde debinin 10.2 metreküp/saniyeye çıktığı belirlenmişti. Suyunun derinliği ise 78 santimetre olarak ölçülmüştü.

KAR VE YAĞMUR BEREKETİ

Kızılırmakta son 15 gün öncesinde 20 metreküp/saniye Iölçülen debi, karların erimesiyle 110 metreküp/saniyeye yükseldi.Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan ırmağın önümüzdeki günlerde debisinin dana da artacağı bildirildi.

Ankara'nın umudu olan Kızılırmak'taki debi artışı ençok Başkan Melih Gökçek'i sevindiriyor. Başkan Gökçek, geçtiğimiz yaz sık sık proje çalışmalarını yerinde izledi. Gökçek, Kızılırmak suyunu içilebilir olmadığını öne sürenler için de basın açıklamaları yapmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 13:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?