19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kızını 27 yıldır ölü sanıyordu

Google kavuşması

27 yıl önce kızını kaybeden acılı babanın derdine Google çare oldu

Google’da kendi adını arayan Dirk Pratt, 27 yıl önce öldüğünü zannettiği kızının mesajlarını buldu. Kızına yıllar sonra kavuşan Pratt “Hayatımın en büyük acısı mutluluk oldu” dedi.

ABD’nin başkenti Washington’da yaşayan Dirk Pratt’in (54) filmleri aratmayan hikayesi 1982’de eşiyle ayrılmasıyla başladı. Eski eşi, iki yaşındaki kızları Francesca’yı da alarak Ekvador’daki ailesinin yanına gitti. Ancak bir süre sonra Pratt’i arayıp kızlarının sivrisinek sokması nedeniyle öldüğünü söyledi. Yıllarca kızının acısını çeken Pratt’in hayatını değiştiren ise geçen yıl izlediği bir film oldu.

Jolie’nin filminden etkilendi

Başrolünde Angelina Jolie’nin oynadığı ve babasının yaşadığından haberi olmayan bir adamın hikayesinin anlatıldığı “Wanted” adlı filmi izleyen Pratt, kızını bulma umuduyla Google’da kendi adıyla bir arama yaptı. Arama sonuçlarında Francesca tarafından yüzlerce siteye bırakılmış “Ben Dirk Pratt’ın kızıyım ve onu bulmak istiyorum” yazılı mesajları gördü. Başta kötü bir şaka yapıldığını zanneden Pratt yine de mesaja yanıt yazdı. Bir hafta sonra Francesca’dan gelen mesaj ise baba-kızın bütün hayatını değiştirdi. Bir süre telefonla görüşen ikili, geçen hafta Francesca’nın Washington’a gitmesiyle kavuştu.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 08:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?