15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kleopatra ve Antonius çirkinmiş

Tarihin en romantik çiftlerinden Antonius ve Kleopatra, sanıldığının aksine çirkinmiş.

2 bin yıl öncesine ait bir gümüş sikkeyi inceleyen Newcastle Üniversitesi uzmanları, Hollywood filmlerinde menekşe gözlü aktris Elizabeth Taylor'ın canlandırdığı Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın çıkık çenesi, ince dudakları ve keskin bir burnu olduğunu belirtti.

MÖ 32 yılına ait, bir yüzünde Kleopatra bir yüzünde de Antonius'un portrelerinin bulunduğu sikke, Kraliçenin sevgilisinin de pörtlek gözlü, kalın boyunlu ve çengel burunlu biri olduğunu ortaya koydu.

Üniversitenin arkeoloji müzeleri müdür yardımcısı Clare Pickergill, son araştırmanın, Kleopatra'nın Romalı politikacılar ve generaller tarafından gıpta edilen güzel bir kraliçe olduğu yönündeki yaygın görüşle çeliştiğini belirtti.

Müze müdürü Lindsay Allason-Jones da sikkedeki portrelerin, Hollywood'da Mısır kraliçesini canlandıran Elizabeth Taylor ve Antonius'u oynayan Richard Burton'ın güzelliklerinden çok uzak olduğunu söyleyerek, "Romalı yazarlar zaten Kleopatra'nın zeki ve karizmatik olduğunu, baştan çıkarıcı bir sesi bulunduğunu yazıyor, kraliçenin güzelliğinden hiç söz etmiyor" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 15:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?