28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Klip gerçek oldu; çekimler sırasında çığ düştü

Hakkari'nin Bağışlı Köyü'nde klip çekimi yapan ses sanatçısı Aydın Aydın ile ekibinin üzerine çığ düştü. Kar altında kalan 16 kişi, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Hakkari'de ses sanatçısı Aydın Aydın, köylülerin bu zor yaşamlarını anlatan "Çepik" adlı şarkı için doğduğu Bağışlı Köyü'nde klip çekme hazırlıklarını tamamladı. Klip çekimi sırasında Aydın ile set çalışanları ve oyuncular üzerine çığ düştü. Onlarca kişiyi sürükleyen çığ kameralar tarafından görüntülendi.

Çığın düşmesiyle beraber yönetmen ve sanatçı Aydın Aydın, görüntü yönetmeni Selim Güle, kameraman Murat Ballı, ışıkçı Hikmet Rey, makyöz Davut Kaya, Bağışlı Köyü Muhtarı Halil Aydın, figüranlar Meryem Köçek, Perizat Aydın, Esmer Aydın, İsmail Aydın, Gülşen Kaya, Öner Aydın, Pirüze Aydın, Naciye Aydın ve basın mensupları Senar Yıldız ile Erkan Çapraz, kar kütlesinin altında kaldı.

Çığ altında kalanların arasında 5 yaşlı kadının bulunduğu belirtildi. Köylülerin yardımıyla 14 kişi hemen kardan çıkarken, sanatçı Aydın ve yaşlı kadın Meryem Köçek dakikalarca süren çalışmaların ardından sağ olarak kurtarılabildi.

Şok geçiren Aydın, saatler sonra kendine gelirken kurtuldukları için şükrederek, "Allah bizi sevdiklerimize bağışladı" dedi. Yaşlı kadın ve Aydın Aydın, Bağışlı Sağlıkevi'nde müşahede altına alındı. Şok geçiren ekip ve köylüler klip çekimlerine 2 gün ara verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 14:29:56
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 14:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?