18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kocasının yerine seçildi ama..

Halk isterse ev hanımından da başkan olur

Mehmet Uludağ, İslahiye Belediye başkanıydı. Bu dönem yeniden aday olmak istedi ama partisi onu aday göstermedi. Başka partiye geçti, bu defa YSK izin vermedi. Sonunda formül bulundu. Mehmet Bey'in eşi Malike Hanım belediye başkanı oldu. O ise şimdi belediye başkan yardımcısı...

Belediye'de Malike Hanım'ın evde Mehmet Bey'in sözü geçiyor
Malike Uludağ, daha birkaç ay önce kendi halinde bir belediye başkanı eşiydi. Eşinin başarılı olması için çalışan ve onun başarıları ile gurur duyan Malike Hanım, "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır." sözünü kendine rehber edinmişti. Malike Uludağ'ın eşi Mehmet Uludağ, emniyetin çeşitli kademelerinde görev yaptığı dönemlerde de, belediye başkanlığı sırasında da en büyük desteği eşinden aldı.

29 Mart yerel seçimleri öncesi Mehmet Uludağ'ın AK Parti'den aday gösterilmemesi ve YSK'nın başka bir partiden adaylığını kabul etmemesinde de en büyük destek yine Malike Uludağ'dan geldi. YSK'dan Mehmet Uludağ'ın adaylığına veto gelince İslahiye halkı ve Demokrat Parti (DP) yetkilileri Uludağ çiftinin hayatını değiştirecek bir karara vardı. Mehmet Uludağ'ı belediye başkanı olarak görmek isteyen İslahiyeliler, YSK'nın iptalinin ardından müracaatların bitimine yarım saat kala Malike Uludağ'ı DP'den belediye başkan adayı gösterdi. Mehmet Uludağ bu gelişmeden daha sonra haberdar oldu.

Koltuğu eşine devretti

Malike Hanım'ın adaylığına tam destek veren Mehmet Bey, eşini seçim çalışmalarında yalnız bırakmadı. Gece gündüz onunla birlikte seçim gezilerine katılan Mehmet Uludağ, eşinin belediye başkanı seçilmesinin ardından koltuğunu eşine devretti. Mehmet Uludağ, belediye başkanlığı mührünü hanımına verirken duygulandı. Türkiye'de bir ilke imza atan Uludağ çifti, yapacakları çalışmalarla ilklere imza atmaya devam edecek. Şimdi İslahiye Belediye Başkanlığı görevini Malike Uludağ, belediye başkan yardımcılığını ise Mehmet Uludağ yapıyor.

Seçimleri 5 bin 881 oy alarak birinci sırada tamamlayan Malike Uludağ, yüksekokul mezunu ve 4 çocuk annesi. Uludağ ilk planda ilçeye bir otogar, sebze hali, uzay çatılı pazar yerleri, köy ürünleri ve el emeği pazarı yapmayı düşünüyor. Belediyeden alacağı olan kişilerin alacaklarının en kısa zamanda ödeneceğini taahhüt eden Uludağ, ilçenin su, taziye evi, yaşlılar için dinlenme evi gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacak. Uludağ, en kısa zamanda, çevre, kültür ve eğitimle ilgili projelerini hayata geçirecek.

İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, belediye başkanlığı makamındaki 1 haftayı heyecanla geçirmiş. Seçimlerde gösterilen ilgi dolayısıyla İslahiye halkına teşekkür eden Uludağ, seçimi kazandığı için çok mutlu. Zaferi eşiyle birlikte kazandığının altını çizen Uludağ, halkın desteği ile başkan olduğunu vurguluyor. Hayırlı hizmetlere imza atmayı hayal eden Uludağ, daha önce siyasetin içinde olmadığına dikkat çekiyor. Uludağ, "Eşimin adaylığının düşürüleceğini hiç düşünmemiştim. Benim adaylığım da sürp-riz oldu. Planlanmamış bir şeydi. Fakat halkımız böyle olmasını istedi. Bunu eşimin elinden belediye başkanlığını almak değil de ikimizin başarısı olarak düşünüyorum. Belediye hizmetlerini birlikte götüreceğiz. Mazbatayı alırken biraz heyecanlandım. Ama ben kazandım olarak görmüyorum, ikimizin başarısı olarak görüyorum. Başarıyı kendime mal etmedim, etmem de." şeklinde konuşuyor.


 

Adaylık müracaatlarının bitimine yarım saat kala halk ve parti yönetiminde Malike Uludağ isminin zikredilmeye başlandığını hatırlatan Uludağ, bir anda kendini belediye başkan adayı olarak gördüğünü ifade ediyor. Başka bir çıkış yolu olmadığı için adaylık teklifini kabul etmek zorunda kaldığını vurgulayan Uludağ, "Seçimlere girdik, iyi de bir netice aldık. Halkımızın bize olan ilgisini daha önce biliyorduk, ilgiye cevap vermek istedik. Sonuç, bizi de halkımızı da mutlu etti. Yapacağımız çalışmalar, Mehmet Bey'in hizmetlerinin devamı olacak. Benim özellikle kadınlar üzerine önemli projelerim olacak. Mehmet Bey belediye hizmetlerine vâkıf olduğu için çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Ondan yardım alacağız. Hanımlar üzerine sosyal projeler geliştirmeye çalışacağız. Mehmet Bey'in kadınlara ilişkin yetişemediği çalışmalara ben el atacağım." diyor. Evdeki işleri de ortak yaptıklarının altını çizen Uludağ, Mehmet Uludağ'ın daha önce yoğun iş temposu karşısında şikâyetçi olmadığını belirtiyor. Uludağ, "Eşimin emniyet müdürlüğü zamanında yoğun bir çalışma tempomuz vardı. Biz evdeki işleri de ortak yaptığımız için bunda tek şikâyetçiler, çocuklar olacak." ifadelerini kullanıyor.

Seçim öncesi kazanacaklarına inançlarının tam olduğunu söyleyen Uludağ, "Seçim öncesi kazanacağımıza inancımız tamdı. Çünkü seçim gezilerinde halkın kararlılığını gördük. Bundan dolayı seçime rahat girdik. Bizim çok güzel bir sloganımız vardı, "Dik Dur Eğilme İslahiye Seninle." Bu slogan tam olarak bizi anlatıyordu. Dik durduk ve kazandık. Eşimle birlikte güzel hizmetlere imza atmak istiyoruz." şeklinde konuşuyor.

Eşimin yardımcısıyım

Görevini eşine bırakarak başkan yardımcılığı yapan Mehmet Uludağ ise aday gösterilmediği için AK Parti'ye kırgın olmadığını belirtiyor. Kendisine yapılanları etik bulmayan Uludağ, "Mesele topluma hizmet etmekse, memuriyet de olsa, başkan yardımcılığı da olsa işçilik de olsa fark etmez. Ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Fakat bu davranışın etik olmadığını düşünüyorum. Çünkü ben 5 yıl boyunca namusumla burada vazife yaptım. Hiç kimse benim için yolsuzluk yaptı diyemez. İslahiye Belediyesi'ne tertemiz geldim, 5 yıl boyunca da tertemiz çalışmalara imza attım." diyor.

Seçim sürecini kaderin bir tecellisi olarak yorumlayan Uludağ, "Bizim bilemeyeceğimiz bir hikmet vardır. Allah'ın hesabı bütün hesapların üstündedir." ifadelerini kullanıyor. Belediye başkanlığı mührünü eşine verirken duygulandığını belirten Uludağ, toplumun kendisi ve eşini sahiplenmesinin ailesi için bir şeref olduğunu dile getiriyor. Uludağ, 5 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığını, bundan sonraki süreçte de belediye başkan yardımcılığı yapacağını sözlerine ekliyor. 


 

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 07:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?