27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kocaya evlilik hediyesi; bekaret

ABD'de hediye anlayışı değişti. Kadınlar evlilik yıldönümlerinde eşlerine parfüm, kravat ya da gömlek gibi geleneksel armağalar yerine daha yaratıcı bir sürpriz hazırlıyor: Kızlık zarını diktiriyor.

New York kentinde yaşayan 40 yaşındaki Jeanette Yarborough, geçtiğimiz hafta kutladığı 17. evlilik yıldönümünde eşine özel bir hediye verdi: Bekaretini... İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre, Amerika'da özellikle 40 yaşını geçen kadınlar arasında yeni trend bu... ABDli kadınlar evliliklerini ya da ilişkilerini yeniden canlandırmak için, yıldönümü ya da doğumgünü gibi özel günlerde partnerleri için kızlık zarını diktiriyor.

Yarborough "Aylar önce ne hediye alacağımı düşünmeye başladım. Ancak 17 yılda her şeyi tükettiğimizi fark ettim. Gazetelerde kadınların hediye olarak kızlık zarını diktirdiği haberlerini okuyunca aradığımı buldum. O günden sonra seks hayatımız çok daha iyi. Kocam gerçekten çok şaşırdı ve yeniden bana aşık oldu" diye konuştu.

Bu tür ameliyatlar ortalama 5 bin dolara mal oluyor. Uzmanlar ayda 7 kızlık zarı ameliyatı yaptığını söylüyor. Ancak evlilik yıldönümü hediyesi olacaksa önceden hazırlık yapmak gerek. Zira ameliyattan sonra iki ay kadar cinsel ilişkiye girmek yasak. Amerikan Estetik Cerrahi Derneği'ne göre, estetik ameliyatlarının yüzde 35'i hediye amacıyla yapılıyor.

Derneğin verilerine göre, geçen yıl Amerikalılar estetik cerrahi ameliyatlarına 12 milyar dolar harcadı. ABD'de estetik ameliyat sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44 artarak 12 milyona ulaştı. Türkiye'deki estetik uzmanları da son yıllarda kadınlardan kendilerine bu doğrultuda talep geldiğini söylüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 22:02:12
Güncelleme :6 Nisan 2006 Perşembe 00:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güneş su IP: 85.107.174.xxx Tarih : 7.04.2006 02:25:07
ne söylenebilirki herkesin mücadelesi farklı bayanlarda haklı,zaten orası için bu çok önemli değil kızlık zarı genç yaşta kızlar kız olmaya biliyo kadınlarda neyapsın,eşlerine engüzel hediye bu olduğunu düşlemişler ve engüzelide o tabi önceki bakireliği düşünmeyip ilk diye hareket etmeleri lazım çünkü daha sağlıklı baka olur saygılarımla