22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Koç'tan rejime miraslı savunma

Laiklik ve İslamcılığın eskisi gibi algılanamayacağını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Koç rejimin tehlikeye girmeyeceğini savundu. Koç "İslamda miras paylaşılırken erkeğe 2, kadına 1 hisse verilir. Bugün kendine ’İslamcı’ diyen hangi kadına sorsanız bunu kabul etmez" dedi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Atilla Koç, dün TBMM kulisinde yaptığı sohbette, 22 Temmuz’da yapılacak seçimin Türkiye ve turizme etkisini değerlendirdi.

Bakan Koç parti birleşmelerinin gelecek yasama döneminde muhalefet partilerini artırma olasılığını, "Bir kedi için farenin iki olması daha zevklidir" sözleriyle değerlendirdi.

400 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan ekonomide, laikliğe de İslamcılığa da farklı anlamlar yüklendiğini ve bunların eskisi gibi algılanamayacağını savunan Koç, "Rejim tehlikeye girmez" imasında bulundu. Koç, sözlerini İslam hukukundan örneklendirirken, şöyle konuştu: "İslam hukukunda miras paylaştırılırken erkeğe iki, kadına bir hisse verilir. Bugün kendine ’İslamcı’ diyen hangi kadına sorarsanız sorun bunu kabul etmez. İran’daki İslami devlet yapısının halkı çok memnun etmediği ortada. Ancak hukuku zorlamak sosyal gelişmeleri 5-6 yıl erteletir. "

Mevlana’ya ihtiyacımız var

ULUSLARARASI Mevlana Celaledin Rumi Sempozyumu’nun açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Bu hoşgörü ustasının fikirlerine bugün başta İslam dünyası olmak üzere bütün insanlığın her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir gerçektir" dedi. Mevlana’nın 800. doğum yıldönümü dolayısıyla ilan edilen 2007 Mevlana Yılı kutlamaları kapsamında, açılışı AKM’de yapılan sempozyum, İstanbul ve Konya’da 12 Mayıs’a kadar sürecek.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 03:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?