18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Kolbastı'da döküldüler!

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde Ramazan ayı şenliklerinde çalınan Roman ve çifte telli havalarında pisti işgal ederek, döktüren Romanlar, kolbastı havasında ise hayli zorlandı.

Ramazan ayının son haftasında devam eden şenlikler kapsamında eğlence tüm hızıyla sürüyor. Çeşitli kukla, gölge oyunlarının yanı sıra yöresel sanatçılarında yer aldığı şenliklerin Cumartesi günü iftar vaktinde devam eden programın finalinde ise yöresel sanatçı Tanju Aksu sahne aldı. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, sanatçı Aksu, söylediği şarkılarla belde halkını coşturdu.

Hareketli parçaların yanı sıra slov şarkılar da seslendiren Aksu'nun yanı sıra orkestranın çaldığı roman, çifte telli ve kolbastı havaları izleyicileri oynattı. Zaman zaman esen rüzgar, notaların yer aldığı kağıtları uçurması nedeniyle sanatçı Aksu'ya zor anlar yaşattı.

ROMANLAR, KOLBASTI OYNARSA

Beldede oturan onlarca Roman da şenliklere katılarak kurtlarını döküyor. Özellikle, Roman, çifte telli gibi oyun havalarında pisti ve sahneyi işgal eden romanlar, birbirinden renkli figürler sergiliyor.

Roman ve çifte telli havalarında birbirleri ile adeta yarışırcasına oynayan Romanler, dakikalarca döktürdü. Kolbastı havasında ise Romanların büyük bir kısmı pisti boşaltırken, kalan Romanlar ise oynamakta hayli zorlandı. Ramanların kolbastı oyununda ortaya, Roman havası ve karışımı bir figür ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 15:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?