20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Komşular mirasa konmuş!

Yüksek Mimar Engin Deniz Sarıer, 2 yıl önce tatil için gittiği Azerbaycan’da kalp krizi geçirerek vefat etti. Miras için uğraşan kızı, bazı gayrimenkullerinin satılmış olduğunu fark etti. Yapılan araştırmada dolandırıcı komşularının, Yüksek Mimar Sarıer ile yakınlık kurup onu Azerbaycan’a tatile gönderdiği, bu sırada da sahte belgelerle gayrimenkullerini ikinci kişilere sattığı anlaşıldı.

FENERBAHÇE Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Engin Deniz Sarıer’in dolandırılması hikáyesi ölümünden 2 yıl sonra ortaya çıktı. 80 yaşındaki Sarıer, 30 Aralık 2006’da gezmek için gittiği Azerbaycan’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Babasının ölümünün ardından miras işlerini halletmek için tapu müdürlüğüne giden kızı Deniz Sarıer, Moda ve Çengelköy’deki evlerin satılmış olduğunu gördü. Dolandırıldıklarını anlayan Deniz Sarıer, soluğu savcılıkta aldı.

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile Mali Şube Müdürlüğü ekipleri Sarıer’in evlerinin dolandırıcılık şebekesi tarafından elinden alındığını tespit etti.

Şebekenin lideri Mustafa Sancaktutan’dı ve Engin Deniz Sarıer’in komşusuydu. Sancaktutan, samimiyet kurduğu 80 yaşındaki Engin Deniz Sarıer’i Azerbaycan’daki kuzeni İbrahim Sancaktutan’ın yanında tatile göndermeyi teklif etti. Sarıer’in Azerbaycan’a gitmesini fırsat bilen Sancaktutan, Çengelköy ve Moda’da bulunan değeri 1 milyon YTL’nin üzerindeki evler için sahte belgeler hazırladı. Arkadaşı Murat Özen’e, Fatih Erdal sahte kimliği ile sahte vekalet vererek Moda ve Çengelköy’deki evleri 2’nci kişilere sattı. Mali polis 6 ay boyunca yaptığı çalışmalar sonunda şebekeye ulaştı. Mustafa Sancaktutan, İbrahim Sancaktutan, Murat Özen ve Mehmet Yüce gözaltına alındı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?