30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kopan bacağı 6 saatte dikildi

Antalya Havalimanı'nda 20 gün önce meydana gelen olayda özel bir şirkette yer hizmetleri hareket memuru olarak çalışan 24 yaşındaki Pınar Özsunar, uçakları iten fush-back aracına bindi. Aracın uçağın havalanmasını sağladıktan sonra başka bir uçağa doğru yönelen Özsunar bu sırada sağanak yağmur nedeniyle ayağı kayarak yere düştü.

Bu sırada 12 ton ağırlığında olan Fush-Back aracı genç kızın sağ ayağının üzerinden geçti. Ayağı tamamen parçalanan ve kopmaya yaklaşan genç kız, meslektaşlarının yardımı ile Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

İzmit'te yaşayan nişanlısı Serkan'ın bir an olsun yanından ayrılmadığı genç kız, 20 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Yoğun bakım ünitesinde kaldığı sürece ayağının yerine dikilmesi için çeşitli ameliyatlar geçiren genç kız, mikro cerrahi yöntemiyle yapılacak olan zorlu ameliyata hazırlandı.

Genç kızın diz altından kopmaya yaklaşan sağ bacağı, Akdeniz Üniversitesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalında görevli Doç. Dr. Ömer Özkan tarafından 6 saatlik süren başarılı bir ameliyatın ardından yerine dikildi.

Ameliyatın mikrocerrahi yöntemiyle yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Ömer Özkan, "Mikrocerrahi tekniğini kullanarak serbest doku nakilleri yaptık. Yani sol kol ve sol bacağından dokuları alıp sağ ayağına nakil ettik. Pınar'ın sağlığı şu anda çok iyi. Yaklaşık 1 ay sonra Pınar eski günleri dönmeye başlayacak."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:31:26
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 12:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?