18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kopan bacaklarıyla yürüyor

Geçirdiği kazada kopan iki bacağı yerine dikilen Recep Alkan artık yürüyor. Alkan’ın en büyük şansı kaza anında tesadüfen olay yerinden geçen ambulans oldu

İzmir Balçova’da 1.5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında kopan 2 bacağı da başarılı bir operasyonla yerine dikilen emekli Astsubay Recep Alkan (47), uygulanan tedaviyle ayağa kalkarak yürümeye başladı. Alkan’ın öğretmen eşi Muazzez Alkan’ın kullandığı otomobil, 17 Temmuz 2008’de otoyolda bir başka otomobilin sıkıştırması sonucu bariyerlere çarptı.

Hiç bekletilmedi
2 bacağı da kopan Alkan, tesadüfen olay yerinden geçen ambulanstaki hemşirenin ilk müdahalesi sonrası 10 dakika içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne yetiştirildi. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. A. Kadir Bacakoğlu ve Doç. Dr. Mustafa H. Özkan, Alkan’ı hiç bekletmeden 2 ekip halinde ameliyata aldı.

Alkan’ın diz üstünden kopan sağ bacağı ile diz altından kopan sol bacağı 7’şer cm kısaltılarak eşit boya getirildikten sonra saatler süren operasyonla yerlerine dikildi. Ameliyattan 3 ay sonra destekle ayağa kalkan Alkan, egzersizlerle birinci yılın sonunda yürümeye başladı. Doç. Dr. Bacakoğlu, “Alkan’ın şansı, kazanın hastanemize yakın bir yerde gerçekleşmiş olması ve bize hemen ulaştırılması oldu” dedi.

‘Ötanaziyi düşündüm’
Geçirdikleri zor günlerin ardından yeniden doğduğunu vurgulayan Recep Alkan, “5 yıl önce Hava Kuvvetleri’nden emekli oldum. Kazadan sonra çektiğim dayanılmaz ağrılar nedeniyle ilk günlerde ötanaziyi bile düşündüm. Ancak hocalarımızın müthiş çaba ve desteği, ailemin gösterdiği özen beni yaşama yeniden kazandırdı. Yürüyebildiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 16:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?